Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Υποθαλάσσια περιήγηση" στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ...

`Υποθαλάσσια περιήγηση`  στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2010 | 14:42
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2010 | 13:30

Μία εντυπωσιακή φωτογραφική  έκθεση για επισκέπτες και επιβάτες του αεροδρομίου...

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το ΜΕDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών) υποδέχονται τους επισκέπτες του αεροδρομίου στην εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση «Ταξιδεύοντας με τις Θαλάσσιες Χελώνες στη Μεσόγειο». Πρόκειται για μια περιήγηση στη συναρπαστική υποθαλάσσια βιοποικιλότητα της Μεσογείου. 

Ο ωκεανολόγος και υποβρύχιος φωτογράφος Γιάννης Ίσσαρης μας οδηγεί σε μια εξερεύνηση του πλούσιου βυθού και των «κατοίκων» του. Γνωστοί φωτογράφοι από όλο τον κόσμο,  συνεισέφεραν και αυτοί έργα τους. Μέσα από τις 30 φωτογραφίες της έκθεσης οι επισκέπτες θα απολαύσουν την άγρια χλωρίδα και πανίδα της Μεσογείου και θα ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν: κλιματική αλλαγή, εισβολή ξένων χωρο-κατακτητικών ειδών, ρύπανση, υπεραλίευση, καταστροφή οικοσυστημάτων.

Από το χώρο της έκθεσης δεν θα μπορούσε να λείψει μια ιδιαίτερη αναφορά στη θαλάσσια χελώνα αφού είναι από τα ζώα που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση και παράλληλα κατέχει σημαντικό ρόλο ως εκπρόσωπος των υπόλοιπων ειδών και οικοσυστημάτων που χρήζουν προστασίας. Η έκθεση συμπληρώνεται με φωτογραφίες,  καθώς και οπτικό υλικό με θέμα την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. 

Θα  είναι ανοικτή στο κοινό από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου και για τέσσερις μήνες. Θα την βρείτε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, είσοδος 3, επίπεδο αναχωρήσεων, στον ημιώροφο. Η έκθεση είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο