Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Εντυπωσίασε το βιεννέζικο κοινό ο τραγουδιστής Γιώργος Δήμου

Εντυπωσίασε το βιεννέζικο κοινό ο  τραγουδιστής Γιώργος Δήμου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2010 | 20:41
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2010 | 20:11

Εκατοντάδες άνθρωποι χειροκρότησαν το γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη σε συναυλία που έδωσε στην Αυστρία.

Στο φημισμένο μουσικό θέατρο της Βιέννης "Ράιμουντ Τεάτερ"έκλεισε η φετινή περιοδεία του τραγουδιστή σε αυστριακές πόλεις με τίτλο "Συρτάκι 2010".

Στη συναυλία, στην οποία παρουσιάστηκαν γνωστές επιτυχίες του ελαφρού, έντεχνου και ελαφρολαϊκού ελληνικού τραγουδιού διαφόρων μεγάλων δημιουργών, τον καλλιτέχνη συνόδευσαν η εξαμελής ορχήστρα του μαέστρου Ανδρέα Μπουτσικάκη και οι ερμηνευτές Γιώργος Γερολυμάτος, Μαρία Κανελλοπούλου, Γιάννης Λεφέρης και Δέσποινα, που ήλθαν ειδικά από την Ελλάδα. 

Με μια έκτακτη συμμετοχή της στη συναυλία, εμφανίσθηκε η γνωστή στο γερμανόφωνο χώρο, Ελληνίδα μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβα, ερμηνεύοντας δύο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. 

Ο Γιώργος Δήμου, ο οποίος με τις πολυτραγουδημένες ερμηνείες του έφερε τις τελευταίες πέντε δεκαετίες κοντύτερα στο ευρύ κοινό στην Αυστρία την ελληνική μουσική, ερμήνευσε, στην αρχή της συναυλίας, μια σειρά τραγουδιών του στη γερμανική τους διασκευή, όπως αυτά περιέχονται στον τελευταίο του δίσκο. 

Ο Ελληνας καλλιτέχνης, ο οποίος πέρσι συμπλήρωσε πενήντα χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας στην Αυστρία, απευθυνόμενος από σκηνής στο βιεννέζικο κοινό, που συγκαταλέγεται από δεκαετίες στους θαυμαστές του, και μιλώντας για τις «δύο πατρίδες» του, την Ελλάδα και την Αυστρία, διαβεβαίωσε πως παρά τις δυσκολίες που περνά τώρα η καθ΄αυτό πατρίδα του, η Ελλάδα, δεν θα πάψει ποτέ να προσφέρει τις φυσικές ομορφιές της, τον πολιτισμό της και, προπάντων, τη φιλοξενία της.   Διαδώστε αυτό το άρθρο