Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Πράσινη ανάπτυξη" για όλες τις χώρες του κόσμου

`Πράσινη ανάπτυξη` για όλες τις χώρες του κόσμου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 28.04.2010 | 22:14

Η καθαρή ενέργεια θα μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με τον γ.γ του ΟΗΕ.

Δεν πρόκειται να επιτύχουμε τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας χωρίς να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε προσιτές σύγχρονες ενέργειες", ανέφερε σήμερα ο κ. Μπαν, κατά την έναρξη της διάσκεψης για την ενέργεια. 

Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας, που προέρχονται από μία συμφωνία στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ το 2000, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξάλειψη της απόλυτης φτώχειας, τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, την καταπολέμηση του HIV/AIDS, της ελονοσίας και άλλων ασθενειών. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ από δύο μέχρι τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας όπως τα καυσόξυλα ή η κοπριά. 

Επομένως, σημείωσε ο Μπαν Κι Μουν, η πρόσβαση στην ενέργεια πρέπει να αναπτυχθεί με τον "πιο σωστό και αποτελεσματικό" τρόπο. 

Ακόμη, ο κ. Μπαν τάχθηκε υπέρ της "καθολικής πρόσβασης σε σύγχρονες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030". 

"Η εξασφάλιση της καθολικής πρόσβασης (σε σύγχρονες ενέργειες) αναμένεται να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομική ανάπτυξη, να συμβάλλει στην επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας και να ξεφύγουν οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς από την κατάστασή τους" υπογράμμισε ο γγ του ΟΗΕ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο