Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δράση για τους μαθητές: "Τέχνη με τα σκουπίδια μας"

Δράση για τους μαθητές: `Τέχνη με τα σκουπίδια μας`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2010 | 19:54
Πρώτη δημοσίευση: 03.05.2010 | 19:24

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία στοχέυει στη δραστηριοποίηση των μαθητών με δημιουργικό τρόπο στο θέμα του περιβάλλοντος, και ειδικότερα στο θέμα των σκουπιδιών.

Τη διοργάνωση της δράσης με τίτλο "Τέχνη με τα σκουπίδια μας", προτείνουν, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι "δεδομένου ότι η υπερπαραγωγή εξαντλεί τη φύση, της στερεί την ποικιλότητα των πόρων και οδηγεί σε υπερκατανάλωση, επόμενο είναι να συσσωρεύεται όγκος σκουπιδιών, τα οποία μολύνουν και εντείνουν την πίεση στο περιβάλλον, με πρώτο θύμα τη βιοποικιλότητα", η οποία αποτελεί το θέμα της φετινής Ημέρας Περιβάλλοντος. 

Με την προτεινόμενη δράση, καλούνται οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου να αξιοποιήσουν τα "σκουπίδια" και να δημιουργήσουν με αυτά έργα κάθε μορφής (γλυπτά, κολάζ, συνθέσεις). Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα τους δοθεί η ευκαιρία να διακριθούν και να επιβάλουν στους μεγαλύτερους τη δική τους νέα λογική: "Δεν σπαταλάμε, δεν πετάμε, εξοικονομούμε, επαναχρησιμοποιούμε". 

Η δράση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από ατομικά ή ομαδικά έργα τέχνης μαθητών, στο πλαίσιο είτε των σχολικών δραστηριοτήτων είτε του μαθήματος της Αισθητικής Αγωγής.

Η διαδικασία συμμετοχής στη δράση έχει ως εξής:

Οι μαθητές, με τη βοήθεια του υπεύθυνου στην Αισθητική Αγωγή ή άλλου εκπαιδευτικού θα επιλέξουν τα καλύτερα από τα έργα τους. Κάθε σχολείο θα αποστείλει ηλεκτρονικά στο υπουργείο Περιβάλλοντος μέχρι τις 12 Μαΐου 2010 από μία έως πέντε φωτογραφίες από τα έργα τέχνης των μαθητών, στην εξής διεύθυνση: gram@grgg.minenv.gr (μέγιστο μέγεθος εικόνων ανά σχολείο 2ΜΒ). 

Στη συνέχεια, επιτροπή θα επιλέξει τα 10 καλύτερα έργα από όλη τη χώρα και θα τα παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα έργα αυτά θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτήρια και χώρους.

Τα 50 καλύτερα έργα από όλη τη χώρα (τα ήδη 10 επιλεχθέντα συν επιπλέον 40), θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης "AAO PROJECT", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τέλος, περί τα μέσα Μαΐου, τηλεοπτικά συνεργεία της ΝΕΤ και της ΕΤ3 θα καλύψουν περιοχές της Ελλάδας και θα κινηματογραφήσουν έργα μαθητών από διάφορα σχολεία. Το υλικό αυτό θα προβληθεί στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 


    

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο