Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες κατά Διαμαντόπουλου επειδή ντύθηκε "Παπα - Σούρας" - ΒΙΝΤΕΟ

Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες κατά Διαμαντόπουλου επειδή ντύθηκε `Παπα - Σούρας` - ΒΙΝΤΕΟ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 05.01.2014 | 23:55
Πρώτη δημοσίευση: 05.01.2014 | 17:53

- Σάλος με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλο που ντύθηκε σε πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι "Παπα-Σούρας"
- Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον διαγράψει
- Ο Μητροπολίτης Παύλος τον χαρακτήρισε "ανόητο κι επικίνδυνο"
- Τι απαντά ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
- Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τον βουλευτή ντυμένο Παπά

Σάλος έχει προκληθεί από την εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μεταμφιεσμένο σε ιερεά στο Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Άργος Ορεστικό. Για την ακρίβεια ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ντύθηκε "Παπα - Σούρας" για να "κηδέψει" την κρίση και να "θάψει" το μνημόνιο.

Δείτε το σχετικό βίντεοΑν και έκλεψε την παράσταση, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις στο χώρο της Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση : "Είναι λυπηρό, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, ένα μέλος του Κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται με τόσο ανόητο τρόπο".

Άνθιμος: Αν ήμουν αρχηγός κόμματοις θα τον είχα διώξει την ίδια μέρα

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τη διαγραφή του βουλευτή καθώς όπως λέει ο ίδιος "λύτρωση" δε βλέπει με κανέναν άλλο τρόπο. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Άνθιμος "Ντύθηκε ανέμελος παπάς και πήρε ένα βάζο για να κοινωνήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να εμπαίζει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Αν ήμουν αρχηγός του κόμματός του θα τον είχα διώξει την ίδια μέρα. Μπορεί ένας βουλευτής να προσβάλει την ορθόδοξη πίστη; Πρέπει να παραιτηθεί ή η ηγεσία του κόμματός του να του επιβάλλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Αν δεν μετανοήσει λύτρωση δεν βλέπει".

Εκτός όμως από τον Άνθιμο, μεγάλη κόντρα ξέσπασε και μεταξύ του Μητροπολίτη Σιατίστης και Σισανίου Παύλου και του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητροπολίτης Παύλος: Ανόητος κι επικίνδυνος ο Διαμαντόπουλος

Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο "ανόητο κι επικίνδυνο" και τον κατηγόρησε για "διακωμώδηση κι ευτελισμό" του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Παύλος, «Ανοίγοντας το διαδίκτυο πληροφορήθηκα την ενέργεια του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, στην καρδιά των μεγάλων εορτών της Εκκλησίας μας ευρισκόμενοι επεχείρησε να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

Υποτίθεται ότι συμμετείχε σε καρναβαλικό άρμα που είχε σαν θέμα την «κηδεία της κρίσης», αλλά και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι στις κηδείες δεν κοινωνούμε τους πιστούς. Άρα θεωρώ συνειδητό τον στόχο του διά την διακωμώδηση και τον ευτελισμό της Θείας Κοινωνίας, του ιερώτερου Μυστηρίου των χριστιανών. Το μόνο που απέδειξε είναι το πόσο ευτελής είναι ο ίδιος.

Έγινε λόγος εις το ότι το καρναβάλι αυτό χαρακτηρίζεται διά την «ελευθεριότητα του». Αλλά η ελευθεριότητα είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αποκαλύπτει τα μύχια και τα κρύφια της καρδίας των ανθρώπων. Τα όρια της ελευθεριότητας τα ορίζουν ο προσωπικός πολιτισμός του καθενός, η αίσθηση του σεβασμού σε ο,τι είναι ιερό και όσιο σε μία κοινωνία, ακόμη και η διάκριση των ημερών και των στιγμών μέσα στο χρόνο. Σε αυτά τα σημαντικά πράγματα ο κ. Βουλευτής περνάει την δική του «κρίση».

Εάν αυτά δεν τα καταλαβαίνει είναι ανόητος και γι’αυτό επικίνδυνος. Εάν τα καταλαβαίνει είναι μοχθηρός απέναντι στην πίστη και την καρδία των χριστιανών την οποία συνειδητά επεχείρησε να πλήξει κρυπτόμενος πίσω από μία καρναβαλική εκδήλωση.

Τον συλλυπούμαι βαθύτατα διά τον πολιτισμό του!!! Δεν ξέρω αν μέχρι τη στιγμή αυτή αν υπάρχει αντίδραση από τον αρχηγό του κόμματος εις το οποίον ανήκει. Αν όχι, διερωτώμαι απλώς: Με τέτοια πρόσωπα θα επιχειρήσει να κυβερνήσει τον τόπο;
».

Η απάντηση του βουλευτή Διαμαντόπουλου στον Μητροπολίτη Παύλο

Μετά από αυτήν την αιχμηρή ανακοίνωση, ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος απάντησε με την εξής ανακοίνωση:

"Μετά και την χθεσινή ανταπάντηση του Μητροπολίτη Σιατίστης και Σισανίου αναφορικά με το θέμα του Πρωτοχρονιάτικου καρναβαλιού, οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Προσωπικά, στο παρελθόν ,όπως θα έκανε και κάθε δημοκρατικός πολίτης της χώρας, χαιρέτισα τον αντιφασιστικό λόγο του, θεωρώντας πως ως ιεράρχης ήρθει στο ύψος των περιστάσεων, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε άποψη που εκφράζει ο Μητροπολίτης είναι υπεράνω κριτικής. Κάθε ένας από εμάς που εκφράζει δημόσιο λόγο υπόκειται στην κρίση των υπολοίπων.

Είναι προφανές ότι η αναφορά μου στο Μεσαίωνα αφορούσε τη νοοτροπία που εκφράζει η ιστορική περίοδος αυτή η οποία ,όπως είναι γνωστό σε όλους, αφορά την Καθολική και όχι την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αναφορικά με το ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας το οποίο αναπαραστάθηκε στο καρναβάλι, δεν έχω παρά να επισημάνω ότι το επίσης ιερό μυστήριο του γάμου σε πλείστες περιπτώσεις , ανά την επικράτεια, αναπαρίσταται σε καρναβαλικές και άλλες λαϊκές εκδηλώσεις, όπως και το μυστήριο της εξομολόγησης . Προφανώς σε καμία από τις παραπάνω περιστάσεις δεν υπάρχει διάθεση προσβολής του θρησκευτικού συναισθήματος και της χριστιανικής πίστης του λαού εκ μέρους των συμμετεχόντων, όπως δεν υπήρχε και από εμένα και από τους άλλους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στο επίμαχο καρναβαλικό δρώμενο.

Όσον αφορά στο σχόλιο του Μητροπολίτη για τον "πολιτισμό μου" και στο κατά πόσον αυτός συνάδει με ένα κόμμα με προοπτική κυβερνητικής εξουσίας δεν έχω παρά να εκφράσω και πάλι την έντονη δυσαρέσκεια μου για την παρέμβαση αυτή στο πολιτικό γίγνεσθαι. Σαφώς και οι ιεράρχες και ιερωμένοι , είναι ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας και απόλυτα θεμιτές είναι οι ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις τους σε ορισμένα ζητήματα, ωστόσο όταν κανείς εμμένει να ερωτά την ηγεσία του κόμματος μου αν αποδέχεται τον πολιτισμό μου, προδήλως έχει υπερβεί τα εσκαμμένα.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ενυπάρχει στον πυρήνα τόσο της χριστιανικής πίστης, όσο και των αξιών της αριστεράς. Με αυτή την πεποίθηση και την επίκληση θα ήθελα να κλείσει το θέμα αυτό, που έλαβε δυστυχώς διαστάσεις καταρχήν διαφορετικές και κατά δεύτερον μεγαλύτερες, από εκείνες που του αναλογούσαν. Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να επανέλθω στο ζήτημα του καρναβαλιού τη στιγμή που ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης οξύ και παρατεταμένο όσο το "μνημονιακό άρμα" της κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζει να επελαύνει πάνω σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Και ο μητροπολίτης Καστοριάς καταδικάζει την πράξη του βουλευτή

 

Κι όμως! Είναι ο Βουλευτής Διαμαντόπουλος! Ντύθηκε "Παπα - Σούρας" - ΒΙΝΤΕΟ

 

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο