Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πως θα είναι στο μέλλον, η ζωή χωρίς νερό...

Ντόρια Βαλληνδρά |
Πως θα είναι στο  μέλλον,  η ζωή χωρίς νερό...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 25.05.2010 | 11:16
Πρώτη δημοσίευση: 25.05.2010 | 10:37

 "Μονομαχία" στο φράγμα του Μαραθώνα, ένα «φανταστικό»  ταξίδι,  πλήρους λειψυδρίας...

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ,  ανοίγει μετά από χρόνια,  τις πόρτες του Φράγματος  του Μαραθώνα,  στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης,  γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους. 

Την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου από τις 18.30 έως τις 20.30, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Φράγματος, να δείτε σε βίντεο προβολή την κατασκευή του, να περιηγηθείτε στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας και να παρακολουθήσετε την παράσταση «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.».
 
Ένα θέαμα, χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών στο Φράγμα, που μας μεταφέρει σε ένα «φανταστικό»  μέλλον πλήρους λειψυδρίας, όπου «νέοι μαραθωνομάχοι» μονομαχούν, τώρα, για λίγο νερό.
 
Την παράσταση παρουσιάζει ο Γιώργος Αμυράς και συμμετέχουν  χορευτές και ζογκλέρ και δέκα αναρριχητές , οι οποίοι στο τέλος της παράστασης,  θα κατασκευάσουν μπροστά στους θεατές,  έναν σωλήνα 50 μέτρων, με σκοπό να φέρουν νερό από την λίμνη,  προς την χερσαία πλευρά του φράγματος. 

Πρόκειται για μια συμβολική παράσταση,  αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας, αλλά και  με το περιβάλλον γύρω μας. 
Η  είσοδος  είναι ελεύθερη για τον κόσμο. 
Ντόρια Βαλληνδρά


   Διαδώστε αυτό το άρθρο