Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, στην Αττική...

Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα,  στην Αττική...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 10.06.2010 | 15:12
Πρώτη δημοσίευση: 10.06.2010 | 14:48

Κίνδυνος, τόσο για τον άνθρωπο,  όσο και για το περιβάλλον....

Σε αιφνιδιαστική έφοδο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Υγείας στο νοσοκομείο «Αττικό»,  υπό το συντονισμό του Γενικού Επιθεωρητή, διαπιστώθηκε ότι μεγάλες ποσότητες νοσοκομειακών αποβλήτων συγκεντρώνονταν σε ανοικτό χώρο αποθήκευσης,  του εν λόγω νοσοκομείου και κινδύνευαν άνθρωποι και περιβάλλον.

Φορτηγά πιστοποιημένης εταιρείας,  μετέφεραν τις νυχτερινές ώρες τα απόβλητα από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία του Νομού Αττικής,  με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, κατά δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας.

Διαπιστώθηκε σειρά περιβαλλοντικών και άλλων παραβάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 
Σημειώνεται ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνα και η αποθήκευση, μεταφορά και διάθεσή τους,   διέπεται από ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία.

Μετά από επέμβαση των αστυνομικών αρχών και του Εισαγγελέα,  τηρήθηκαν οι διαδικασίες,  του αυτόφωρου και σχηματίζεται δικογραφία.

Εκτός των επί τόπου ευρημάτων, διερευνάται ο προορισμός και σκοπός της μεταφοράς των αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου παράνομης διακίνησής τους στην Ελλάδα,   ή και στο εξωτερικό και της διάθεσής τους ως καύσιμη ύλη.   Διαδώστε αυτό το άρθρο