Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

΄Ηρθαν οι ποδηλάτες - κούριερ...

΄Ηρθαν οι ποδηλάτες - κούριερ...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 24.06.2010 | 12:02
Πρώτη δημοσίευση: 24.06.2010 | 11:27

Για περιβαλλοντικά,  φιλικές,  οικολογικές,  μεταφορές...

Το δέμα, βάρους έξι κιλών, έπρεπε να φτάσει στην άλλη πλευρά της Αθήνας, το αργότερο μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Και ήταν ήδη 12, με το γνωστό κυκλοφοριακό κομφούζιο να μαίνεται στους δρόμους.
Η λύση μία . Σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε,  έναν από τους πρώτους ποδηλάτες-κούριερ στην Ελλάδα.

Χρησιμοποιώντας για καύσιμο μόνο την ενέργεια των ...ποδιών τους ή έστω τον προαστιακό σιδηρόδρομο σε μακρινές διαδρομές, οι ποδηλάτες-κούριερ της Αθήνας υπόσχονται να μεταφέρουν γράμματα ή δέματα, βάρους έως 10 κιλών, μέσα στην πόλη, ακόμη και σε 20 λεπτά, σε χαμηλές τιμές και, κυρίως, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον!

Οι ποδηλάτες-κούριερ, γνωστοί διεθνώς ως bike-messengers, είναι εκατοντάδες σε πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη ή το Σαν Φραντσίσκο, αλλά και σε αστικά κέντρα της Ευρώπης.
 Έχουν κάνει "περάσματα"-αστραπή από κινηματογραφικές ταινίες κι έχουν γίνει πρωταγωνιστές σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το "Dark Angel", όπου η Τζέσικα Αλμπα υποδύεται τη Μαξ Γκεβάρα, μια bike-messenger. Σε αρκετές χώρες του κόσμου, ακόμη κι ένας τουρίστας μπορεί να βγάλει χρήματα για τις διακοπές του δουλεύοντας για μία-δύο εβδομάδες ως ποδηλάτης-κούριερ.

Στην Ελλάδα, όμως, έκαναν την εμφάνισή τους πολύ πρόσφατα. Ξεκινώντας από  μια πρωτοβουλία των αστικών ποδηλατών της Αθήνας, με εμπνευστή τον 33χρονο Χάρη, ο οποίος έχει εργαστεί ως bike-messenger στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για οκτώ μήνες, μετά τις σπουδές του.

«Στην Αθήνα ξεκινήσαμε να διερευνάμε το όλο εγχείρημα σιγά-σιγά πριν τρία χρόνια και καθώς το δίκτυο αστικών ποδηλατών μεγάλωνε. 
Η εταιρεία  έχει ήδη πέντε ποδήλατα στο δίκτυό της, αλλά εδώ και 2,5 εβδομάδες, που δημοσιεύσαμε αγγελία για να βρούμε περισσότερους bike-messengers, έχουμε ήδη λάβει 50 βιογραφικά», προσθέτει και συμπληρώνει ότι, με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων επαφών, όταν ξεκινήσει, η εταιρία αναμένεται να έχει εξασφαλίσει ήδη περίπου 30 πελάτες, μεταξύ των οποίων και μεγάλες επιχειρήσεις.   Διαδώστε αυτό το άρθρο