Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ενα εκατομμύριο επισκέπτες στο Απολιθωμένο Δάσος

Ενα εκατομμύριο επισκέπτες στο Απολιθωμένο Δάσος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 19.07.2010 | 19:53
Πρώτη δημοσίευση: 19.07.2010 | 19:53

Ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών συμπληρώθηκε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου από ομάδα νέων της μελών της Κοινότητας Ανιχνευτών Μυτιλήνης.

Ένα εκατομμύριο εισιτήρια εισόδου επισκεπτών συμπληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στους οποίους περιλαμβάνονται οι επισκέπτες του Μουσείου, του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους και των Πάρκων Πλάκας και Σιγρίου.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του Μουσείου καθηγητή Νίκο Ζούρο «ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών αναδεικνύει ότι η προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας του μοναδικού αυτού μνημείου με παγκόσμια ακτινοβολία, αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λέσβου αναδεικνύοντας το στο σημαντικότερο πόλο έλξης για την Λέσβο.».

Ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών συμπληρώθηκε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου από ομάδα νέων της μελών της Κοινότητας Ανιχνευτών Μυτιλήνης, του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης που επισκέφτηκαν το Μουσείο προκειμένου να συμμετάσχουν στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων».

Στους νέους Ανιχνευτές Μυρσίνη Σβώρου, Μαριάνα Τρούμπη, Παναγιώτη Μπαλάσκα, Νίκο Μυρογιάννη-Κούκο και Γιώργο Χούσο και στο βαθμοφόρο τους Βασίλη Ροζακή απένειμε τιμητικά διπλώματα και αναμνηστικά δώρα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκης, μαζί με τον Πρόεδρο του Μουσείου Καθηγητή Α. Κελεπερτζή και τον Διευθυντή του Μουσείου Καθηγητή Ν. Ζούρο.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός εκατομμυρίου επισκεπτών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες, τις δυσκολίες και τελικά τη δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου, το οποίο αποτελεί μοναδικό χώρο ανάδειξης και προβολής του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και ταυτόχρονα χώρο γνώσης, εκπαίδευσης, μελέτης, πολιτισμού και έρευνας και το οποίο εμφανίζει επισκεψιμότητα πολύ μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή που εμφανίζουν μεγάλα Μουσεία.

Παρουσιάζοντας τον πίνακα με τον αριθμό των εισιτηρίων επισκεπτών του Απολιθωμένου δάσους ο Διευθυντής του Μουσείου Αν. Καθηγητής Ν. Ζούρος τόνισε ότι οι προσπάθειες του Μουσείου για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των επισκεπτών μέσω της ανάδειξης και προβολής του Απολιθωμένου Δάσους αναφέρονται τόσο στους υπαίθριους χώρους των Πάρκων του Απολιθωμένου Δάσους όπου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες ανασκαφές σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Λέσβου όσο και τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου οι οποίοι λειτούργησαν με προσωρινή έκθεση απολιθωμάτων το 1999 και εγκαινιάσθηκαν το 2001. Στους επισκέπτες περιλαμβάνονται σχολεία, πανεπιστήμια και επιστημονικές ομάδες που επισκέπτονται τη Λέσβο στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διεθνών συνεδρίων συμβάλλοντας και στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.   Διαδώστε αυτό το άρθρο