Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δίχως τέλος η οικολογική καταστροφή στην Κίνα

Δίχως τέλος η οικολογική καταστροφή στην Κίνα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 27.07.2010 | 18:08
Πρώτη δημοσίευση: 27.07.2010 | 17:50

10.000 περίπου όστρακα έχουν ήδη καταστραφεί στερώντας ένα σημαντικό εισόδημα από την τοπική κοινωνία που στηρίζεται στην καλλιέργεια οστρακοειδών...

Συνεχίζεται η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή στη βορειοανατολική Κίνα, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να περιοριστεί εντελώς η πετρελαιοκηλίδα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες εκατοντάδων εθελοντών και ψαράδων.

Ήδη, η Greenpeace μετέδωσε τα πρώτα στοιχεία από τις επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας: Ολοένα και περισσότερες παραλίες κλείνουν για όλη την τουριστική περίοδο εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας. Πλέον απειλείται μία από τις πιο μεγάλες και τουριστικές παραλίες της βορειοδυτικής Κίνας, η Jinshitan, που κατά μέσο όρο φιλοξενεί 60.000 τουρίστες κάθε μέρα.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη εκατοντάδες εθελοντές και εργάτες που αγωνίζονται πυρετωδώς με γυμνά χέρια προκειμένου να αφαιρέσουν το παχύρρευστο αργό πετρέλαιο που διέρρευσε στη θάλασσα.

Κατά μήκος των 145 χιλιομέτρων που εκτείνεται ο Κόλπος του Νταλιάν, υπάρχουν 2 φυσικά καταφύγια, 9 φάρμες οστρακοκαλλιεργιών, 6 τουριστικές περιοχές και 7 ζώνες προστασίας της θάλασσας. Όλες αυτές οι περιοχές αναμένεται να πληγούν από το αργό πετρέλαιο και οι επιπτώσεις θα κρατήσουν πολλά χρόνια, ακόμα και δεκαετίες...   Διαδώστε αυτό το άρθρο