Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κι' όμως! Τα σκυλιά μιμούνται ανθρώπινες κινήσεις!

Κι' όμως! Τα σκυλιά μιμούνται ανθρώπινες κινήσεις!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 28.07.2010 | 17:36
Πρώτη δημοσίευση: 28.07.2010 | 17:24

Έρευνα Αυστριακών επιστημόνων δείχνει ότι τα σκυλιά μιμούνται αυτόματα, τις κινήσεις που κάνουν άνθρωποι...

Η έρευνα, με επικεφαλής την δρ. Friederike Range από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, αποδεικνύει ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και παίζουν με τον σκύλο τους είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη μιμητικής συμπεριφοράς.

Για τις ανάγκες της έρευνας η δρ Range και η ομάδα της έκαναν δοκιμές χρησιμοποιώντας ένα χαρτόκουτο, που είχε μια πόρτα που άνοιγε με χερουλάκι. Οι ερευνητές έδειξαν στους σκύλους πώς να ανοίγουν την πόρτα του χαρτόκουτου χρησιμοποιώντας το χέρι τους ή το στόμα τους.

Παράλληλα, έφτιαξαν μια δεύτερη ομάδα με σκύλους που έπρεπε να κάνουν το αντίθετο από τους ιδιοκτήτες τους. Όταν δηλαδή ο ιδιοκτήτης άνοιγε την πόρτα με το χέρι του, ο σκύλος έπρεπε να την ανοίξει με το στόμα του και όταν ο ιδιοκτήτης άνοιγε την πόρτα με το στόμα του, τότε ο σκύλος έπρεπε να την ανοίξει με το πόδι του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα σκυλιά που έπρεπε να μιμηθούν τις κινήσεις των ιδιοκτητών τους έμαθαν πολύ γρηγορότερα συγκριτικά με τα σκυλιά που έπρεπε να κάνουν την αντίθετη κίνηση από τους ιδιοκτήτες τους.

Αυτό δείχνει ότι οι σκύλοι είχαν προδιάθεση να μιμηθούν τις κινήσεις που έκαναν οι ιδιοκτήτες τους με τα χέρια και με το στόμα, και να κάνουν ακριβώς αυτό που έβλεπαν, χρησιμοποιώντας τις πατούσες και τη μουσούδα τους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο