Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μολυσμένα τα νερά του Ιορδάνη ποταμού!

Μολυσμένα τα νερά του Ιορδάνη ποταμού!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 28.07.2010 | 18:04
Πρώτη δημοσίευση: 28.07.2010 | 17:35

Τα αποτελέσματα αναλύσεων, έδειξαν υψηλά επίπεδα μη επεξεργασμένων αποχετευτικών λυμάτων...

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας απαγόρευσε την πρόσβαση στους πιστούς στο πιο ιερό τμήμα του Ιορδάνη ποταμού, αφού τα πρώτα αποτελέσματα από δείγματα που ελήφθησαν, έδειξαν υψηλά επίπεδα μη επεξεργασμένων αποχετευτικών λυμάτων και γεωργικών απορροών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», κάθε χρόνο περίπου 100.000 άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή Κασρ αλ Γιαχούντ, κοντά στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, για να βαφτιστούν στα ύδατα που θεωρούνται Ιερά.

Το αίτημα του υπουργείου Υγείας για οριστικό κλείσιμο ή περιορισμό στην περιοχή είναι αμφιλεγόμενο, δεδομένου ότι παραμένει ημιτελές ένα έργο εξωραϊσμού αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Η πρόσβαση σε αυτό το κομμάτι του ποταμού επιτρέπεται μόνο με τη συναίνεση του ισραηλινού σώματος που διοικεί το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Όχθης.

Το μέρος που πραγματοποιούνται βαφτίσεις είναι μοιρασμένο μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας και η ισραηλινή πλευρά βρίσκεται εντός κλειστής στρατιωτικής ζώνης. Στην είσοδο που είναι περιφραγμένη, υπάρχει ειδική σήμανση που προειδοποιεί τους πιστούς για τη μόλυνση των υδάτων και για τις νάρκες.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο