Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Νιγηρία γέμισε πετρελαιοκηλίδες!

Η Νιγηρία γέμισε πετρελαιοκηλίδες!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 29.07.2010 | 17:47
Πρώτη δημοσίευση: 29.07.2010 | 17:28

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 3,000 πετρελαιοκηλίδες από το 2006 μέχρι και τον Ιούνιο του 2010...

«Υπό το φως αυτό των διαρροών πετρελαίου, είναι επιτακτική ανάγκη να αναθεωρήσετε κατάλληλα τις διαδικασίες που εφαρμόζετε, σε συνεργασία την Εθνική Υπηρεσία Εντοπισμού Διαρροών Πετρελαίου και Αποκατάστασης», τόνισε ο υπουργός περιβάλλοντος της Νιγηρίας John Odey.

Επίσης, τόνισε ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες θα πρέπει να καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να βελτιώσουν την παιδεία και τη γνώση του κοινού για το εν λόγω πρόβλημα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στην ΒΡ και στην περιβαλλοντική καταστροφή που σημειώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

Μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στις 20 Απριλίου, που στοίχισε τη ζωή 11 εργατών, συστάθηκε ένα ταμείο αποζημιώσεων για τους πληγέντες.

«Πρέπει να ερευνήσουμε παρόμοιες ευκαιρίες και να εκμεταλλευτούμε τους παγκόσμιους πόρους και την τεχνολογία για έχει επιτυχία το έργο μας. Και πάνω από όλα να συνεργαστούμε όλοι μαζί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες αποδίδουν την ευθύνη για τις διαρροές πετρελαίου στο Δέλτα του Νίγηρα, στις ένοπλες δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή και διεκδικούν μια πιο δίκαιη κατανομή των εσόδων από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και γενικότερα των φυσικών πόρων της χώρας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο