Ευτυχώς οι υπουργοί του είπαν όχι!
06.09.2010Τελικά το όχι της Μπιρμπίλη και της Μπατζελή ώθησαν το Γ. Παπανδρέου στο να
Ανασχηματισμός: Η νέα κυβέρνηση αναλυτικά στο NewsIt!
Οι λύκοι κι αν εγέρασαν…
Αρνήθηκε το δήμο της Αθήνας ο Αλαβάνος
Κατασχέθηκαν επιστολές του Π. Καρακώστα στον Σ. Κόκκαλη - Καλείται επειγόντως στην Εξεταστική
Μετανάστες και ομογενείς θα ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές
Σφίγγα ο Πεταλωτής για ανασχηματισμό
Ντιμπέϊτ ζητεί από τον Καμίνη ο Κακλαμάνης
Σκάνδαλο Siemens : Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ ο Τάσος Μαντέλης

Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα, παραβρέθηκε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς επίσης μέλη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.
Ο κ. Σαμαράς, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δήλωσε πως θα ασχοληθεί με το υπόμνημα στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά τα βασικά προβλήματα του νομού, κλάδων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο.
Μεταξύ άλλων, στη μιάμιση ώρα που κράτησε η συνάντηση, ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα εκτεταμένα προβλήματα στον τουρισμό, στον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έλλειμμα στην ενσωμάτωση καινοτομίας και τεχνολογίας στο νομό.
Σχετικά με τον τουρισμό, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, υπάρχει μείωση του τουριστικού εισοδήματος 10% σε σχέση με πέρσι με αποτέλεσμα πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν οδηγηθεί σε αδυναμία.
Τεράστιο πρόβλημα για το Ρέθυμνο, παραμένει η σταθερή ύπαρξη ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οι μη επενδύσεις στο λιμάνι, η προβληματική αεροπορική σύνδεση που γίνεται μέσω Χανίων και Ηρακλείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε συνάρτηση με τα προβλήματα στον βόρειο οδικό άξονα του νησιού.