Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στα μαλακά η ΔΕΗ για περιβαλλοντικές παραβάσεις

Στα μαλακά η ΔΕΗ για περιβαλλοντικές παραβάσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 19.08.2010 | 15:05
Πρώτη δημοσίευση: 19.08.2010 | 14:55

Μόνο 449.100 ευρώ καλείται να πληρώσει η ΔΕΗ για περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Μία επιχείρηση που μολύνει το περιβάλλον όσο κανείς άλλος καλείται να πληρώσει μόνο 449.100 ευρώ για περιβαλλοντικές παραβάσεις σε έναν σταθμό.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε απο το υπουργείο περιβάλλοντος για παραβάσεις προηγουμένων ετών οι οποίες διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που έγιναν το Νοέμβριο του 2009, στον Σταθμό Πτολεμαΐδας απο τους αρμόδιους Επιθεωρητές.

Οι παραβάσεις αφορούν τη διάχυση εκπομπών αερίων ρύπων, την έλλειψη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, την ελλιπή παρακολούθηση εκπομπών αερίων ρύπων.

Για να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η ΔΕΗ αποφάσισαν από κοινού να καταρτιστεί 5ετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ Α.Ε. Το Πρόγραμμα θα εξειδικεύει τις περιβαλλοντικές επενδύσεις- βελτιώσεις, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής με την υφιστάμενη και κυρίως την υπό έκδοση νέα περιβαλλοντική νομοθεσία. Με την κατάρτιση του σχεδίου αυτού, θα οριστικοποιηθούν και όλα τα περαιτέρω μέτρα που θα αφορούν στη λειτουργία των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής και των Ορυχείων και θα προσδιοριστεί και ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίησή τους.

Μένει να δούμε αν όλα αυτά εφαρμοστούν ώστε να εξυγιανθεί επιτέλους η ρυπογόνα  Δημόσια Επιχείρηση.   Διαδώστε αυτό το άρθρο