Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χριστοδουλοπούλου: Οι μετανάστες έχουν χρήματα αλλά τα δίνουν στους δουλέμπορους

Χριστοδουλοπούλου: Οι μετανάστες έχουν χρήματα αλλά τα δίνουν στους δουλέμπορους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.04.2015 | 22:19
Πρώτη δημοσίευση: 13.04.2015 | 22:19

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δομές για τη φιλοξενία ενηλίκων στην Αθήνα, ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι τις περισσότερες φορές οι μετανάστες που έρχονται στην Αθήνα έχουν χρήματα για να πληρώσουν ξενοδοχείο, αλλά επιλέγουν να τα δίνουν στους δουλεμπόρους για να τους μεταφέρουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

"Προφανώς προσπαθούν να φιλοξενηθούν για να φυλάξουν τα χρήματα για να συνεχίσουν κάπου αλλού το ταξίδι τους. Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας αυτή τη στιγμή για ενήλικες στην Αθήνα", τόνισε.

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και ΝΔ για την μεταναστευτική πολιτική, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της ΕΕ και ας γνώριζε -μέσω της Ύπατης Αρμοστίας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις. Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού", σημειώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

"Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν την χώρα", απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο