Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοικησης ΕΣΔΔΑ

Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοικησης ΕΣΔΔΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 00.00.0000 | 00:00
Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2010 | 18:17


Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ΕΣΔΔΑ αποτελεί, κατ ουσία, την ανώτατη σχολή προετοιμασίας στελεχών του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο διορισμός των αποφοίτων λαμβάνει χώρα στα Υπουργεία της Επικράτειας και σε φορείς Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανάλογα το τμήμα φοίτησης των στην ΕΣΔΔΑ. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ένας στους δύο σπουδαστές μας καταλαμβάνει μια θέση στην Σχολή. Δικαίωμα συμμετοχής στον ετήσιο διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ έχουν οι υποψήφιοι που έχουν λάβει Ανώτατη ή Τεχνολογική εκπαίδευση ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό απορροφούνται από την ΕΣΔΔΑ και φοιτούν για 18 μήνες συνολικά με θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης των τελούν υπό καθεστώς Δοκίμου Δημοσίου Υπαλλήλου και πληρώνονται με 800 ευρώ μηνιαίως περίπου. Με το διορισμό τους στην εκάστοτε θέση που καταλαμβάνουν ως στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου τους αναγνωρίζεται εννέα (9) ετών προϋπηρεσία στο Ελληνικό Δημόσιο, βαθμός ‘Β Δημοσίου Υπαλλήλου και πληρώνονται μεσοσταθμικά, ανάλογα τη θέση του διορισμού τους, 1350 ευρώ περίπου μηνιαίως.

Ακόμη, βάσει του Νόμου 3839/2010 οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ μοριοδοτούνται προνομιακά για την μετέπειτα ανέλιξη τους ως στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα, με τη πάροδο δύο ετών από την ημερομηνία διορισμού τους στο Ελληνικό Δημόσιο, δικαιούνται τη κατάληψη των θέσεων Προϊσταμένου Υπηρεσίας στην αντίστοιχη υπηρεσία του διορισμού τους και όχι μόνο.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για το σταθερότερο ετήσιο διαγωνισμό Δημοσίου, με τη καλύτερη προοπτική σταδιοδρομίας για ένα απόφοιτο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και με μεσοσταθμικά τις καλύτερες οικονομικές απολαβές. Η ΕΣΔΔΑ εξαιρείται του ‘παγώματος’ των προσλήψεων και διεξάγει το διαγωνισμό της φέτος με μια καθυστέρηση λίγων μηνών λόγω της επικείμενης ένωσης της με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Σχολή δύο φορές φέτος, γεγονός που δεν έχει λάβει χώρα από την ίδρυση της Σχολής, σαν ένδειξη της βαρύτητας που διέπει τη συγκεκριμένη Σχολή για τον τόπο μας.

Αν είστε απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ανεξαρτήτως ειδικότητας πρόκειται για την βέλτιστη των επιλογών σταδιοδρομίας στο Ελληνικό Δημόσιο και ενδεχομένως από τις καλύτερες επιλογές σταδιοδρομίας στην Ελλάδα.

Στο Εκπαιδευτικό δίκτυο ALEXANDER.EDU.GR μπορείτε να παρακολουθήσετε ειδικό σεμινάριο προετοιμασίας για το διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ αποκτώντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και υποστήριξη που απαιτεί ο εν λόγω διαγωνισμός.

Οι διδάσκοντες στο Εκπαιδευτικό Δίκτυο ALEXANDER.EDU.GR έχουν μεσοσταθμικά δεκαετή εμπειρία στο διαγωνισμό, συγγραφική δραστηριότητα στο γνωστικό τους πεδίο των Εκδόσεων ALEXANDER.EDU.GR, κατέχουν Μεταπτυχιακούς ή Διδακτορικούς τίτλους σπουδών και διδάσκουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανά την Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ένας στους δύο σπουδαστές μας απορροφά μια θέση στην ΕΣΔΔΑ σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο