Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τεράστια ποσότητα φυτοπλαγκτού κάλυψε τη θάλασσα της Λέσβου!

Τεράστια ποσότητα φυτοπλαγκτού κάλυψε τη θάλασσα της Λέσβου!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 14.09.2010 | 12:29
Πρώτη δημοσίευση: 14.09.2010 | 12:29

Φταίει η κλιματική αλλαγή λένε οι επιστήμονες...


Από την περασμένη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, ένα πυκνό καφέ στρώμα βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας και αρχικά οι κάτοικοι πίστεψαν ότι είναι ορυκτέλαια που πέταξε κάποιο σκάφος.

Ωστόσο, όπως λέει στην Ελευθεροτυπία ο Γιώργος Τσιρτσής, Πρόεδρος του τμήματος Επιστημών της Θάλασσας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα δείγματα που εξετάστηκαν έδειξαν ότι πρόκειται για ένα είδος φυτοπλαγκτού που αναπτύχθηκε σε πολύ μεγάλη πυκνότητα.
Τόσο μεγάλη, που αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο για το Αιγαίο με σημαντικές περιβαλλοντικές προεκτάσεις...

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η εμφάνιση του φαινομένου αυτού "ενδέχεται να συνδέεται με την παρατεταμένη περίοδο νηνεμίας στο τέλος του καλοκαιριού, λόγω της μικρής συχνότητας βορεοανατολικών ανέμων αλλά και με την αυξημένη θερμοκρασία του νερού".

Όσο για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει για τον άνθρωπο αυτό το είδος φυτοπλανγκτου, ο επιστήμονας λέει ότι γενικά είναι ακίνδυνο ωστόσο χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις για να μπορεί κάποιος να μιλήσει με σιγουριά.

Το βέβαιο είναι ότι υποβαθμίζει την ποιότητα του νερού και άρα επηρεάζει έμμεσα την οικονομία της περιοχής...   Διαδώστε αυτό το άρθρο