Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αιματηρά επεισόδια στο Περού για το νερό

Αιματηρά επεισόδια στο Περού για το νερό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 20.09.2010 | 12:46
Πρώτη δημοσίευση: 20.09.2010 | 12:46

Ένας νεκρός και 18 τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών, για ένα έργο άρδευσης στο νότιο τμήμα της χώρας...

Σύμφωνα με το Reuters, οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Εσπινάρ, περίπου 650 χιλιόμετρα νότια της Λίμα. Η αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του έργου άρδευσης Majes-Siguas II, το οποίο θα αφήσει την πόλη χωρίς νερό. Ο υπουργός Οικονομικών Ισμαήλ Μπεναβίδες, δήλωσε ότι «κατανοώ τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής. Το έργο όμως προβλέπει ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 150.000-200.000 νέες θέσεις εργασίας».

Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός φράγματος και ένα αρδευτικό σύστημα που θα ποτίζει περίπου 38,500 εκτάρια αγροτικής γης στην περιοχή Αρεκίπα. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Περού έχει στόχο να αυξήσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και να σταματήσει η οικονομία της χώρας να εξαρτάται από την εκμετάλλευση των ορυχείων.

Το νερό είναι ένα ευαίσθητο θέμα στο Περού, δεδομένου ότι η έρημος καλύπτει την ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού, εκεί όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος πληθυσμού, ενώ οι παγετώνες των Άνδεων λιώνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής.   Διαδώστε αυτό το άρθρο