Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το σχέδιο της Greenpeace για ''ζωντανές θάλασσες''!

Το σχέδιο της Greenpeace για ''ζωντανές θάλασσες''!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 05.10.2010 | 12:58
Πρώτη δημοσίευση: 05.10.2010 | 12:58

Πρόκειται για μια πρόταση προς τους ηγέτες του πλανήτη για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων που θα καλύπτει το 40% των ωκεανών...

ως απαραίτητο βήμα για τη σωτηρία των θαλασσών του πλανήτη. Η έκθεση επικεντρώνεται σε έναν αριθμό περιοχών προτεραιότητας, στους οποίους η Greenpeace δρα ενεργά, ώστε να δημιουργηθούν θαλάσσια καταφύγια σε διεθνή και τοπικά ύδατα. Αυτές οι περιοχές είναι η υπέρ-εκμεταλλευμένη Μεσόγειος, ο πλούσιος σε τόνο Ειρηνικός Ωκεανός και τα εύθραυστα και παρθένα θαλάσσια οικοσυστήματα της Αρκτικής και Ανταρκτικής.

«Η ανάγκη για την προστασία των θαλασσών μας είναι σήμερα πιο επιτακτική και επίκαιρη από ποτέ. Αν θέλουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις 40.000 οικογένειες στην Ελλάδα που εξαρτώνται από την αλιεία, τότε χρειαζόμαστε θαλάσσια καταφύγια τώρα», δήλωσε η Άντζελα Λάζου, υπεύθυνη της εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

«Η επικείμενη Συνάντηση της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα δίνει μια ευκαιρία σε όλες τις χώρες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους στα Ηνωμένα Έθνη και να σώσουν τις θάλασσές μας από δεκαετίες υπεραλίευσης και άλλων ειδών καταστροφής», επισήμανε η Άντζελα Λάζου.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο