Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

S.O.S. εκπέμπουν υγρότοποι της Αττικής!

S.O.S. εκπέμπουν υγρότοποι της Αττικής!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 21.10.2010 | 08:20
Πρώτη δημοσίευση: 20.10.2010 | 14:06

Στο "κόκκινο" βρίσκονται 7 από τους περίπου 23 εναπομείναντες σημαντικούς υγροτόπους της Αττικής...

καθώς άλλοι 30 μικρότεροι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρότατα προβλήματα ρύπανσης, καταπατήσεως, απαξίωσης και εγκατάλειψης. Σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), "οάσεις" της Αττικής, όπου διαβιούν προστατευόμενα, διεθνώς, είδη της ελληνικής πτηνοπανίδας εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Την περασμένη Δευτέρα (18-10-2010), ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο μεγαλύτερος σε έκταση υγρότοπος της Δυτικής Αττικής, στην περιοχή Βουρκαρίου Μεγάρων, τέθηκε υπό προστασία, καθώς ευαισθητοποιήθηκε και έλαβε μέτρα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διεξήγαγε αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και διαπίστωσε σωρεία παρεμβάσεων στην περιοχή, όπως ανέγερση κτισμάτων και κατασκευή δρόμου στο μέσο του υγροτόπου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της έκτασής του υγροτόπου από 5 τ. χλμ. σε 0,9 τ. χλμ., και σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας του νερού.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο