Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Ξαναγεννιέται" η παραλία Αγίου Κοσμά

`Ξαναγεννιέται` η παραλία Αγίου Κοσμά
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 29.10.2010 | 12:45
Πρώτη δημοσίευση: 29.10.2010 | 12:33

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης τμήματος της παραλίας και αναδείχθηκε ο μειοδότης.

Όπως διαβάζουμε στο ECOnews, το έργο περιλαμβάνει πολύ ήπιες διαμορφώσεις, όπως μονοπάτια πρόσβασης των επισκεπτών στην παραλία, δυνατότητα εξυπηρέτησης ποδηλατών, καθιστικά, φύτευση, υπαίθριο θεατράκι ως χώρο μικρών εκδηλώσεων, καμπίνες εξυπηρέτησης λουομένων και χώρους υγιεινής.

Η προς διαμόρφωση περιοχή έχει έκταση17 στρέμματα και βρίσκεται στο χώρο που ήταν το νυχτερινό κέντρο Φαντασία, το οποίο κατεδαφίστηκε πριν από λίγους μήνες.
 
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ που έρχεται να ολοκληρώσει  μια σειρά δράσεων που άρχισαν το περασμένο καλοκαίρι, με την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτιρίου της Φαντασίας και τον καθαρισμό του χώρου, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης του κοινού στην παραλιακή περιοχή του Αγίου Κοσμά, σε μήκος τουλάχιστον 2,5 χιλιομέτρων.

Ακολούθησε μελέτη ανάπλασης της περιοχής, η οποία έγινε με γρήγορους ρυθμούς από τη Διεύθυνση Ειδικών Έργων του ΥΠΕΚΑ και γνωστοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Περιλάμβανε ήπιες παρεμβάσεις που συνάδουν με τον χαρακτήρα του χώρου και την ανάγκη αποκατάστασης του φυσικού τοπίου, καθώς και την πρόβλεψη για την υλοποίηση του πρώτου τμήματος του μεγάλου παραλιακού ποδηλατικού άξονα.
 
«Προχωράμε στη βιώσιμη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Αττικής, με μια πρωτοβουλία που αφορά στην απόδοση ζωτικής σημασίας χώρου στους πολίτες και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ-ΑΤΤΙΚΗ 2014. Σηματοδοτούμε στην πράξη την πρόθεση του Υπουργείου να ανοιχθούν οι παραλιακές ζώνες του Σαρωνικού στον κόσμο» τόνισε η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Το έργο προϋπολογισμού 405.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου (στο οποίο έχει ενσωματωθεί το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων – ΕΤΕΡΠΣ).
Η διαδικασία κατακύρωσης του αποτελέσματος της δημοπρασίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς δεκαήμερου και το έργο να εκτελεστεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο