Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται η τεχνητή βροχή

Έρχεται η τεχνητή βροχή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 23.11.2010 | 13:55
Πρώτη δημοσίευση: 23.11.2010 | 13:55

Μέθοδο πρόκλησης τεχνητής βροχής παρουσίασε ρωσική εταιρεία, σε ιθύνοντες του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Ο διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κύπρου Σοφοκλής Αλετράρης, δήλωσε μετά την παρουσίαση ότι με μικρά αεροπλάνα βομβαρδίζονται τα νέφη με ιωδιούχο άργυρο, δημιουργώντας σταγόνες.

Οι ειδικοί, πρόσθεσε, επιλέγουν ποιά νέφη πρέπει να βομβαρδιστούν, επιλέγουν τις γομμώσεις των βλημάτων και όπως δηλώνουν, μια ώρα μετά, αρχίζει βροχή μεγάλης έντασης.

Σύμφωνα με τον κύριο Αλετράρη, οι ειδικοί της εταιρείας παρουσίασαν στη συνάντηση , περιπτώσεις άλλων χωρών, στις οποίες εργάστηκαν και προκάλεσαν βροχή. Συγκεκριμένα, ανέφερε, την Κύπρο ενδιαφέρει το παράδειγμα της Συρίας, που έχει το ίδιο κλίμα και όπου επιτεύχθηκε ετήσια αύξηση της βροχόπτωσης μέχρι 17%.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης στοιχεία ότι η μέθοδος δεν προκαλεί περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ωστόσο, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, θα μελετήσει περισσότερο αυτό το ζήτημα, πρόσθεσε ο κ. Αλετράρης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο