Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ο ζωντανός θρύλος της τζαζ στην Αθήνα

Ο ζωντανός θρύλος της τζαζ στην Αθήνα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.11.2010 | 16:57
Πρώτη δημοσίευση: 27.11.2010 | 16:46

Ο Ρόλινς έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των σύγχρονων μουσικών της Τζαζ που τον αναγνωρίζουν ως τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Ο Σόνι Ρόλινς ο ζωντανός θρύλος της Τζαζ έρχεται πρώτη φορά στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στις 28 Νοεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς.

Γεννημένος στο κακόφημο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, ο κορυφαίος μουσικός ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε ηλικία 14 ετών. Σήμερα, στα 80 του έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Τζαζ σκηνής.

Ο Ρόλινς έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των σύγχρονων μουσικών της Τζαζ που τον αναγνωρίζουν ως τον κορυφαίο όλων των εποχών στο τενόρο σαξόφωνο, λόγω της εφευρετικότητας με την οποία διαχειρίζεται τη μουσική του.

Παίρνοντας στοιχεία από τους μεγάλους σαξοφωνίστες της εποχής, όπως τον Λέστερ Γιανγκ και τον Κόουλμαν Χόκινς, ο Ρόλινς ανέπτυξε τον δικό του χαρακτηριστικό και ιδιότυπο ήχο που τον καθιέρωσε.

Ο πολύβραβευμένος καλλιτέχνης μετρά πάμπολλες εμφανίσεις σε μουσικά Φεστιβάλ και εκατοντάδες δίσκους.

Μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του είναι το «Tenor Madness» , «Saxophone Colossus» , «WayOutWest» , «Newk’s Time» , «A Night at the Village Vanguard» , «Freedom Suite» , «Brass & Trio» , «The Bridge» , «On Impulse» καθώς και το σάουντρακ της ταινίας «Alfie».

Η εμφάνιση του Ρόλινς θα γίνει στα πλαίσια της εκδήλωσης Τζαζ Μάστερς που διοργανώνει κάθε χρόνο το θέατρο Παλλάς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο