Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Πλούσιοι'' και ''φτωχοί'' επιδιώκουν συμβιβασμό για το κλίμα!

''Πλούσιοι'' και ''φτωχοί'' επιδιώκουν συμβιβασμό για το κλίμα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 29.11.2010 | 12:18
Πρώτη δημοσίευση: 29.11.2010 | 12:18

Αρχίζουν στην πόλη Κανκούν του Μεξικού οι συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 χωρών...

με την ελπίδα ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία σε ένα μικρό τμήμα των επίμαχων θεμάτων που διχάζουν πλούσιες και φτωχές χώρες. Η συνδιάσκεψη, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, έχει ως στόχο να συμφωνήσει σε κονδύλια και προσεγγίσεις για να συντηρηθούν τα τροπικά δάση και να προετοιμαστεί ο κόσμος για ένα πιο ζεστό κόσμο, ενώ θα αναζητήσει και τρόπους για να επισημοποιηθούν οι υφιστάμενοι στόχοι για την περικοπή των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα που ήταν πέρυσι κατά τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης, η οποία είχε ως στόχο να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία αλλά κατέληξε με μία μη δεσμευτική απόφαση, η οποία απορρίφθηκε από λίγες αναπτυγμένες χώρες.

Οι συνομιλίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ, οι οποίες διαρκούν εδώ και πολύ καιρό, έχουν οδηγήσει σε αντιπαράθεση τις δύο χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές, τις ΗΠΑ και την Κίνα, με την Ουάσιγκτον να απαιτεί μεγαλύτερες περικοπές εκπομπών από την Κίνα, αντηχώντας παρόμοια πίεση με αυτήν για το ελεύθερο εμπόριο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κύριος στόχος των συνομιλιών είναι να αποφασισθεί μία πιο αυστηρή συμφωνία για το κλίμα, η οποία να διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο που εκπνέει το 2010 για να ενισχυθεί η δράση κατά της υπερθέρμανσης.

Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν, η παγκόσμια θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2060 και θα απαιτηθούν ετήσιες επενδύσεις 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπισθεί μονάχα η αύξηση της στάθμης της θάλασσας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο