Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

«Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά…» Nέος κύκλος απογευματινών διαλέξεων τις Τετάρτες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

«Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά…» Nέος κύκλος απογευματινών διαλέξεων τις Τετάρτες  στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2010 | 11:08
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2010 | 11:08

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» συναντά... τη Μιλένα Τόνκοβα και τον Αθανάσιο Σίδερη


Με τον τίτλο «Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά...» το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (www.hellenic-cosmos.gr) συνεχίζει δεύτερη χρονιά τον κύκλο απογευματινών διαλέξεων που έχουν γίνει θεσμός τα απογεύματα της Τετάρτης.

Με καταξιωμένους ομιλητές από διαφορετικούς τομείς, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά διαλέξεων που καλύπτουν πολλά και διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος.

Προσκεκλημένοι για την πρώτη διάλεξη του νέου κύκλου είναι η Δρ. Μιλένα Τόνκοβα, ερευνήτρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Σόφιας, και ο Δρ. Αθανάσιος Σίδερης, προϊστάμενος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΙΜΕ, που θα μιλήσουν με θέμα «Χάλκα Μπουνάρ 2009-2010:

Η ανασκαφή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Σόφιας» και θα παρουσιάσουν τα πορίσματα και τα ευρήματα των δύο τελευταίων ανασκαφικών περιόδων.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας διενεργεί ανασκαφές στη θέση Χάλκα Μπουνάρ της κεντρικής Βουλγαρίας.

Η θέση κατοικήθηκε από την Ύστερη Νεολιθική περίοδο έως τα Ρωμαϊκά χρόνια. Στα ευρήματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σημαντικές οικίες και οικοσκευή του νεολιθικού πολιτισμού Καράνοβο ΙΙΙ (μέσα 6ης χιλιετίας π.Χ.), κεραμικοί κλίβανοι, εργαλεία, κεραμική και νομίσματα της Πρώιμης Ελληνιστικής περιόδου (323-270 π.Χ.).

Οι απογευματινές διαλέξεις πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, ημέρα Τετάρτη, στις 18:30, στο Kαφενείο του Αιθρίου.

Η ομιλία των προσκεκλημένων διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, για περίπου μιάμιση ώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και, όπως πάντα, διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.


Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010
Ώρα έναρξης: 18:30
Eίσοδος ελεύθερη/Δωρεάν χώρος στάθμευσης
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0350
http://dialexeis.hellenic-cosmos.gr/

   Διαδώστε αυτό το άρθρο