Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα παρουσία Κ. Παπούλια

Συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα παρουσία Κ. Παπούλια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2010 | 11:24
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2010 | 11:24

«Ο πολιτισμός ενώνει, διαφορές δεν υπάρχουν» δήλωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Αφορμή η συναυλία που διοργανώνει, την Κυριακή στις 6 μ.μ., η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.
 
Τη συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση που του απηύθυναν, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Ιωάννης Μάνος, κατά την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους της τέχνης με σκοπό την ανάδειξη των πνευματικών και πολιτισμικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη. Θεωρεί λοιπόν ότι η εκδήλωση αυτή στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και η εν γένει συνεργασία με τον κορυφαίο αυτόν πολιτισμικό θεσμό, το Μέγαρο, συνάδει με αυτήν την πνευματική προσπάθεια. Το Μέγαρο Μουσικής έχει ως βασική αποστολή να συμβάλλει στην πολιτιστική μας ανέλιξη, ειδικότερα δε σε περιόδους κρίσεων, όπου ο πολιτισμός πρέπει να αποτελεί ένα στοιχείο κοινωνικής σύγκλισης. «Το άνοιγμα στην πόλη είναι μία διαρκής προσπάθεια του Μεγάρου να πλησιάσει τους πολίτες και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Η εκδήλωση αυτή είναι για μας μια εκδήλωση Αλληλεγγύης, Ανεκτικότητας και Κοινωνικής Σύγκλισης» δήλωσε ο κ. Μάνος.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: την Τετράφωνη χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος. Το «Εν χορδαίς» του Μιχάλη Αδάμη και το Concerto grosso των Χριστουγέννων του Arcangelo Corelli από την Καμεράτα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Τέλος, Υμνους της Εορτής των Χριστουγέννων, Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης: «Χριστός έν πόλει Βηθλεέμ βρεφουργείται». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει το Δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία» και το «Της αγάπης αίματα» στο πλαίσιο της συναυλίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. Συμμετέχει η χορωδία της ΔΕΗ και η «Καμεράτα».
    Διαδώστε αυτό το άρθρο