Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Κίνα χρειάζεται 3 αιώνες για να αναστρέψει την ερημοποίηση των εδαφών της!

Η Κίνα χρειάζεται 3 αιώνες για να αναστρέψει την ερημοποίηση των εδαφών της!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2011 | 19:30
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2011 | 19:13

Περισσότερο από το ένα τέταρτο της χερσαίας επικράτειας στην Κίνα είναι έρημος ή εδάφη που ερημοποιούνται...

Η Κίνα θα χρειαστεί 300 χρόνια για να αναστρέψει την ερημοποίηση των εδαφών της, αν ληφθεί υπόψη ο σημερινός ρυθμός προόδου των απαιτούμενων δράσεων, δήλωσε ο επικεφαλής των προσπαθειών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη Λιου Τουό, θρηνώντας για τα χαμηλά επίπεδα επενδύσεων που διατίθενται την καταπολέμηση ενός από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο της χερσαίας επικράτειας στην Κίνα είναι έρημος ή εδάφη που ερημοποιούνται. «Η έκταση που ερημοποιείται είναι τεράστια και οι εργασίες πρόληψης είναι από τις πλέον δύσκολες», είπε ο Λιου Τουό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο Πεκίνο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η έκταση των ερημοποιημένων εδαφών στην Κίνα ανέρχεται σε 1,73 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και περί τα 530.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από αυτά μπορούν να ανακτηθούν ως γόνιμο έδαφος. Με τον σημερινό ρυθμό ανάκτησης 1,717 τετραγωνικών χιλιομέτρων το χρόνο, υπολόγισα ότι θα χρειαστούν 300 χρόνια».

«Οι επενδύσεις είναι ιδιαίτερα ανεπαρκείς», υπογράμμισε ο κ. Τουό και επεσήμανε ότι σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, οι τοπικές κυβερνήσεις δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τη δέουσα σοβαρότητα.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο