Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή από την αύξηση της θερμοκρασίας

Σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή από την αύξηση της θερμοκρασίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 19.01.2011 | 09:23
Πρώτη δημοσίευση: 19.01.2011 | 09:23

Η θερμοκρασία του πλανήτη μπορεί να ανεβεί κατά τουλάχιστον 2,4 βαθμούς μέχρι το 2020...

εάν δεν γίνει τίποτα για να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και προβλέπει ανωμαλίες στην γεωργική παραγωγή.

Οι συνέπειες ενός πιο ζεστού πλανήτη στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων μπορεί να είναι "τεράστιες", εκτιμούν οι συγγραφείς της μελέτης που τιτλοφορείται "Διατροφικό έλλειμμα: οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή στη γεωργική παραγωγή μέχρι το 2020".

Από την άνοδο της θερμοκρασίας θα επηρεαστούν περισσότερο οι τροπικές περιοχές, όπου ζει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή λόγω της υπερθέρμανσης, σε συνδυασμό με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού (που αναμένεται να φτάσουν τα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020) θα οδηγήσουν σε ανεπάρκεια των κυριότερων καλλιεργειών.

Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, η παραγωγή σταριού θα παρουσιάζει έλλειψη της τάξης του 14% σε σχέση με τη ζήτηση μέσα στην επόμενη δεκαετία. Στο ρύζι το ποσοστό αυτό θα είναι 11% και στο καλαμπόκι 9%.

Η σόγια είναι το μοναδικό καλλιεργήσιμο προϊόν η παραγωγή του οποίου θα αυξηθεί κατά την ίδια περίοδο και έτσι θα παρουσιάζει πλεόνασμα κατά 5% σε σχέση με τη ζήτηση, επισημαίνει η έρευνα που δημοσιεύεται από την Universal Ecological Fund, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στην Αργεντινή και διατηρεί γραφεία στις ΗΠΑ.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο