Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ετοιμαστείτε για κυνήγι θησαυρού την Κυριακή

Ετοιμαστείτε για κυνήγι θησαυρού την Κυριακή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2011 | 21:00
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2011 | 13:56

Κυνήγι θησαυρού διοργανώνει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου -για πρώτη φορά φέτος- το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου).

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, με σκοπό γονείς με παιδιά και δάσκαλοι με μαθητές να ανακαλύψουν μουσεία της Αθήνας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

Αφετηρία του παιχνιδιού είναι το Σύνταγμα. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 10 μέχρι τις 12, στο καφέ «Παναθήναιον», στην πλατεία Συντάγματος, δίπλα στην είσοδο του Μετρό. Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα παρέχονται ένας χάρτης, όπου θα αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία των πέντε μουσείων και ένας κατάλογος, στον οποίο θα απεικονίζεται ένα συγκεκριμένο, ζητούμενο, έκθεμα από κάθε μουσείο.

Τα μουσεία που θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι είναι τα Βυζαντινό, Κυκλαδικής Τέχνης, Μπενάκη, Νομισματικό και Λαϊκής Τέχνης. Στα μουσεία, στις αίθουσες των εκθεμάτων του «κυνηγιού», θα υπάρχουν ξεναγοί. Δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού θα υπάρχει και μία ερώτηση, της οποίας η απάντηση θα δίνεται γραπτώς από τον ξεναγό σε ένα καρτελάκι.

Οι συμμετέχοντες στο κυνήγι του θησαυρού πρέπει να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα, τον ξεναγό, να τού κάνουν την ερώτηση και να πάρουν μία γραπτή απάντηση.

Οταν οι παίκτες συγκεντρώσουν τις απαντήσεις και λάβουν και εκείνη από το τελευταίο μουσείο, το Κυκλαδικής Τέχνης (παραμένει ανοιχτό έως τις 17:00), θα τις παραδώσουν στον ξεναγό, που θα συναντήσουν εκεί.

Οσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίσουν δώρα, που θα παραλάβουν είτε επί τόπου (προσφορές από τα μουσεία που συμμετέχουν), είτε θα δηλώσουν συμμετοχή σε δωρεάν ξεναγήσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη της Σωματείου Ξεναγών, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.Οπως έκανε γνωστό ο κ. Πιπέρας, μελετάται το ενδεχόμενο η διοργάνωση να πραγματοποιείται και τα καλοκαίρια, ώστε να συμμετέχουν και τουρίστες, που επιθυμούν να γνωρίσουν την Αθήνα.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο