Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος της Βραζιλίας!

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος της Βραζιλίας!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 17.03.2011 | 15:53
Πρώτη δημοσίευση: 17.03.2011 | 15:53

Πρόκειται για ένα νέο είδος σπινόσαυρου, δηλαδή έναν σαρκοφάγο δίποδο δεινόσαυρο.

Τα απολιθώματα του μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου που έχει ανακαλυφθεί στη Βραζιλία παρουσίασαν παλαιοντολόγοι της χώρας. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στην βορειοανατολική Βραζιλία.

Οι επιστήμονες έδειξαν τμήματα από ένα επίμηκες κρανίο καθώς και μία γνάθο. «Πρόκειται για το πρώτο είδος θηριόποδου της Ύστερης Κρητιδικής περιόδου, που έζησε πριν από περισσότερα από 95 εκατομμύρια χρόνια. Τα τμήματα εντοπίστηκαν στην λεκάνη του Μαρανιάου, στο νησί Καουάλ» δήλωσε η παλαιοντολόγος Ελάιν Μασάδου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ακαδημία των Επιστημών στο Ρίο.

«Ζύγιζε από 5 έως 7 τόνους και είχε μήκος από 12 έως 14 μέτρα. Είναι ο πιο μεγάλος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που έχει βρεθεί στην Βραζιλία» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την παλαιοντολόγο, ο δεινόσαυρος αυτός μοιάζει με τους σπινόσαυρους που έχουν ανακαλυφθεί στην Βόρεια Αφρική.

Αυτό το νέο θηριόποδο πήρε το όνομα "Oxalaia Quilombolis" προς τιμήν του Οσαλά (Oxala), της αφρικανικής αρσενικής θεότητας, που αργότερα λατρεύτηκε και στην Βραζιλία.

Δύο ακόμη νέα είδη παρουσιάστηκαν: ένας κροκόδειλος μήκους 2,5- 3 μέτρων, που ονομάστηκε "Pepesuchus" και μία μικρή σαύρα δεκαπέντε εκατοστών, η "Brasiliguana prudentis".   Διαδώστε αυτό το άρθρο