Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Si mund tëpërfitoni 1.500 ditë pune(ensima) falas?

Si mund tëpërfitoni 1.500 ditë pune(ensima) falas?
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 18.03.2011 | 11:57
Πρώτη δημοσίευση: 18.03.2011 | 11:57

Një mundësi të re për të mbajtur me shpresë shumë njerëz ,ka gjetur qeveria greke.

Sipas një vendimi të ri të Ministrisë së Punës në Greqi,për OAED,jepet mundësia tek shumë qytetarë grekë dhe të huaj që të përfitojnë 1.500 ditë pune (ensima) falas.
Në këtë kategori,për fat të keq nuk do të përfitojnë shumë emigrantë dhe pothujse përfiton një përqindje shumë e vogël dhe bëhet fjalë për ata që dalin tashmë në pension.
Qeveria greke vendosi që:
-          Burrat grekë ose të huaj,që janë mbi 60 vjeç dhe janë të papunë,përfitojnë 1.500 ditë pune falas nga OAED.
-          Të gjitha gratë,që janë mbi 55 vjeç dhe që janë të papuna,përfitojnë 1.500 ditë pune falas
-          Gjithashtu përfitojnë 1.500 ditët e punës(ensimat) të gjithë ata që kanë filluar punë para vitit 1992
Në këto kategori hyjnë edhe disa emigrantë shqiptarë që kanë punuar në Greqi dhe që janë tani të papunë,janë mbi moshën e kërkuar nga Ministria e Punës dhe janë në prag pensioni.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο