Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Mercedes-Benz και η BMW θα σταματήσουν την πώληση ντίζελ αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz και η BMW θα σταματήσουν την πώληση ντίζελ αυτοκινήτων στις ΗΠΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2017 | 19:45
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2017 | 15:05

Τo σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων κινητήρων ντίζελ της Volkswagen φαίνεται πως επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της πολύ σοβαρά.

Άλλωστε δεν ήταν και η μόνη τέτοια περίπτωση, αφού παρόμοιες ιστορίες, σε μικρότερη κλίμακα, έχουν αποκαλυφθεί για εταιρείες όπως η Mitsubishi, η FCA, η Renault, κ.λπ. Οι υποθέσεις αυτές, άσχετα με το αν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και έχει επιβεβαιωθεί πως υπήρξαν παραβάσεις ή αν είναι ακόμη στο επίπεδο των φημών, έχουν στρέψει την προσοχή των Αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Με τους κατασκευαστές να αναζητούν διαρκώς τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση, άρα και τις εκπομπές ρύπων. Εξ ου και η στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Ύστερα από το σκάνδαλο της Volkswagen έχουν γενικότερα πέσει στις ΗΠΑ και οι καταναλωτές το σκέφτονται δύο φορές πριν επιλέξουν πετρελαιοκινητήρα, καθώς ακουμπά σε ένα ευαίσθητο ζήτημα κοινωνικής υπευθυνότητας και… προφίλ. Ο Αμερικανός καταναλωτής θεωρεί ότι οδηγώντας ντίζελ θεωρείται «όχι αρκετά ευαίσθητος περιβαλλοντικά», πράγμα το οποίο δεν θέλει.

Ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW, Ian Robertson, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο αμερικανικό Car and Driver: «Οι κινητήρες ντίζελ ήταν έτσι κι αλλιώς μειονότητα στις ΗΠΑ. Ειδικά τώρα, δεν βλέπω πιθανό να αυξηθούν». 

Όσο η νομοθεσία πιέζει για αυστηρότερα όρια, οι κινητήρες πετρελαίου θα σταματήσουν να πωλούνται και θα αντικατασταθούν από υβριδικές μονάδες, συνδυασμό κινητήρων βενζίνης και ηλεκτρικών. Την τάση αυτή θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο η Ευρώπη. Έτσι κι αλλιώς, η μανία με τις προδιαγραφές ρύπων ξεκίνησε από τη νομοθεσία της California.

Ο CEO της Mercedes-Benz Dr. Dieter Zetsche δηλώνει ότι έχει ακόμη αυτοπεποίθηση για την αγορά των κινητήρων ντίζελ στην Ευρώπη, αλλά στην Αμερική, συμφωνεί, πως είναι πολύ μικρό το μερίδιό τους στην αγορά. Και αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να πουλά ντίζελ μοντέλα στην Αμερική στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Drive   Διαδώστε αυτό το άρθρο