Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''O θησαυρός των λιμνών μας''

''O θησαυρός των λιμνών μας''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 18.04.2011 | 13:55
Πρώτη δημοσίευση: 18.04.2011 | 13:46

Τα σπάνια, μοναδικά στον κόσμο, είδη ψαριών που ζουν στις λίμνες των Πρεσπών, η σημασία της αλιείας στην οικονομία του τόπου...

και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, οι παράγοντες που απειλούν τη διαβίωση των σπάνιων ψαριών, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία τους, "ξεδιπλώνονται" μέσα από την έκθεση "Ο θησαυρός των λιμνών μας", που λειτουργεί από την Παρασκευή στο παλιό δημαρχείο Πρεσπών, στον Λαιμό.

Μέσα από θεματικά πάνελ της έκθεσης- φωτογραφίες και πλούσιο πληροφοριακό υλικό- οι διοργανωτές της καλούν τους επισκέπτες "να μάθουν όλα όσα πρέπει, για να διατηρηθεί ανέπαφος ο θησαυρός των λιμνών".  Η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών επιμελήθηκε την προετοιμασία του εκθεσιακού υλικού, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές ο δήμος Πρεσπών και οι δύο αλιευτικοί συνεταιρισμοί της περιοχής, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Ψαράδων "Άγιος Νικόλαος" και ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός "Ποσειδών".

"Οι φορείς της Πρέσπας συνεργάζονται και διαδίδουν από κοινού το μήνυμα της προστασίας του σπάνιου αυτού φυσικού πλούτου. Η προστασία της ιχθυοπανίδας, προς όφελος του ανθρώπου και της φύσης, απαιτεί τη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων, των ψαράδων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιστημόνων αλλά και όλων των πολιτών. Ο καθένας, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, μπορεί με τον τρόπο του να συμβάλει στην προστασία της ιχθυοπανίδας και του οικοσυστήματος των Πρεσπών", σημειώνουν -μεταξύ άλλων- οι διοργανωτές.

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι και κάτοικοι των Πρεσπών τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης, το βράδυ της Παρασκευής και είχαν την ευκαιρία να μάθουν αλλά και να συζητήσουν για αυτή την πολύτιμη, αλλά λιγότερο γνωστή, πτυχή του φυσικού πλούτου της περιοχής.

''Η Πρέσπα φημίζεται για τη μοναδικότητα πολλών χαρακτηριστικών του φυσικού της περιβάλλοντος. Ένα απ' αυτά είναι και η ιχθυοπανίδα της με τα πολλά ενδημικά είδη, τα οποία επιθυμούμε να αναδείξουμε και να διαφυλάξουμε", δήλωσε ο δήμαρχος Πρεσπών, Βασίλειος Τσέπας.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο