Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η μικρή Νίτα, στην αγκαλιά του θετού αδερφού της!

Η μικρή Νίτα, στην αγκαλιά του θετού αδερφού της!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 26.04.2011 | 17:00
Πρώτη δημοσίευση: 26.04.2011 | 16:46

Και δεύτερο ορφανό αρκουδάκι «υιοθέτησε» ο Αρκτούρος από τη δασική περιοχή των Τρικάλων...

Το αρκουδάκι βρέθηκε χωρίς τη μητέρα του, από κτηνοτρόφο, στα λιβάδια Περτουλίου και εν ώρα βοσκής του κοπαδιού του την Μεγάλη Παρασκευή, στις 22/4, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Ο κτηνοτρόφος μετέφερε το μικρό αρκουδάκι στη στάνη του και το «φιλοξένησε» σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη διατρέξει κίνδυνο από τα σκυλιά του κοπαδιού. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή, του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ειδοποιήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου από τον κτηνοτρόφο, ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί για την ασφαλέστερη και πιο ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του περιστατικού, με πρόθεση να κρατήσει το ζώο «για να το χαρεί».

Ευτυχώς και για το καλό του ζώου, ο κτηνοτρόφος δέχτηκε τις συστάσεις των ειδικών για την άμεση παραλαβή του ζώου και η επιχείρηση μεταφοράς στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, έληξε λίγο μετά την Ανάσταση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα.

Η παραλαβή του ζώου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας καθώς και τα Αστυνομικά Τμήματα των δύο πόλεων. Η μικρή «Νίτα», που σημαίνει αρκούδα στα ινδιάνικα, είναι μια θηλυκή αρκουδίτσα, 2,5 μηνών και βάρους μόλις 6 κιλών.

Το ζώο, όταν βρέθηκε στο δάσος ήταν εξασθενημένο και πολύ φοβισμένο. Η Νίτα μεταφέρθηκε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, στον ίδιο χώρο με τον μικρό John, όπου και δέχεται εντατική περιποίηση και φροντίδα. Δείχνει ήδη πιο δυνατή και ζωηρή από τον θετό αδερφό της, αν και ακόμα λίγο φοβισμένη, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των φροντιστών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που βρίσκονται διαρκώς κοντά στα ζώα. Τα 2 μικρά αρκουδάκια ταΐζονται ανά 5ωρο με ειδικό σκεύασμα και μέλι για να τονωθεί η όρεξή τους.

Η ύπαρξη δεύτερης ορφανής αρκούδας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλεί ανησυχία στην Ερευνητική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καθώς είναι πολύ πιθανό οι μητέρες των αρκούδων αυτών να θανατώθηκαν. Ο φόνος θηλυκών αρκούδων οδηγεί στην απώλεια περισσότερων ατόμων του είδους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο