Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρακολούθηση της λίμνης Κουμουνδρούρου

Παρακολούθηση της λίμνης Κουμουνδρούρου
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2011 | 13:00
Πρώτη δημοσίευση: 02.05.2011 | 13:45

Υπό την εποπτεία του έθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την προστασία της λίμνης Κουνδούρου...

που βρίσκεται στα όρια των δήμων Χαϊδαρίου και Ασπρόπυργου. Ειδικότερα, με το έργο «Παρακολούθηση της οικολογικής ποιότητας της Λίμνης Κουμουνδούρου και σχεδιασμός δράσεων διαχείρισης, αποκατάστασης και ανάδειξης», το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, έχει σχεδιαστεί αντιπροσωπευτικό δίκτυο μετρήσεων και δειγματοληψιών στο οποίο θα πραγματοποιηθούν μηνιαίες δειγματοληψίες για νερά, εφάπαξ δειγματοληψίες για ιζήματα και εποχικές δειγματοληψίες για φυτοπλανγκτόν, μακρόφυτα και μακροασπόνδυλα, που θα καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια και τα διάφορα βάθη της λίμνης.

Όλες οι ανωτέρω μετρήσεις θα καταχωρηθούν σε βάση δεδομένων και σε Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών με στόχο να επεξεργασθούν ώστε να αποκτηθεί μία πλήρης εικόνα της περιβαλλοντικής κατάστασης της περιοχής μελέτης.

Επίσης, θα εκτιμηθεί η επικινδυνότητα ρύπανσης της λίμνης από την εισροή υπόγειων υδάτων, ενώ θα υπάρχει συνεχής καταγραφή φυσικοχημικών παραμέτρων μέσω αυτόματων, τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης. Με βάση τα αποτελέσματα της ερευνητικής προσπάθειας θα σχεδιαστούν δράσεις διαχείρισης, προστασίας και αποκατάστασης της λίμνης ενώ θα αναπτυχθεί υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης για το οικοσύστημα της Λίμνης Κουμουνδούρου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο