Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εγκρίθηκε το σχέδιο για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στη Ζάκυνθο

Εγκρίθηκε το σχέδιο για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στη Ζάκυνθο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2011 | 11:41
Πρώτη δημοσίευση: 16.05.2011 | 11:41

Στη δημιουργία του εργοστασίου διαλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων και στην δρομολόγηση των διαδικασιών να κλείσει ο ΧΥΤΑ στο Σκοπό...

που επιβαρύνει το χώρο του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου κατέληξαν οι συζητήσεις που είχαν στο υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ο δήμαρχος Ζακυνθίων, Στέλιος Μποζίκης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, με την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, στην Αθήνα, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον δήμαρχο, το υπουργείο αποδέχεται τη λειτουργία του ΧΥΤΥ στη θέση Λίβα, υπό την προϋπόθεση ότι πρώτα θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο διαλογής των σκουπιδιών.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Στέλιος Μποζίκης ανέφερε ότι έχει ήδη επιλεγεί ένας χώρος, όπου θα δημιουργηθεί κέντρο ανακύκλωσης, μηχανική διαλογή με εργοστάσιο διαλογής και κομποστοποίηση, και για το οποίο υπάρχει θετική προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Τα χρήματα υπάρχουν και ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε πως μόλις τελειώσουν όλες οι μελέτες θα εκταμιευτούν από το ΕΠΕΡΡΑ, το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Θα προηγηθεί το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής ώστε ο Λίβας να μην λειτουργήσει ούτε μία ημέρα ως χώρος ταφής των σκουπιδιών», σημείωσε.

Για το θέμα του υπάρχοντος ΧΥΤΑ στο Σκοπό, ο δήμαρχος επανέλαβε πως στο υπουργείο Περιβάλλοντος θεωρούν δεδομένο ότι αυτός ο χώρος έχει ημερομηνία λήξεως και συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή θα αποκαταστήσει σταδιακά το χώρο, ενώ ο Σύνδεσμος Καθαριότητας θα τελειώσει το έργο με το τοιχίο για να μην υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης του σκουπιδότοπου στη θάλασσα.

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο