Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

'Ηρθε για τους Αγανακτισμένους από τη Γαλλία το Θέατρο του 'Ηλιου!

Λευτέρης Σουχαϊμπ | souhaib@newsit.gr
'Ηρθε για τους Αγανακτισμένους από τη Γαλλία το Θέατρο του 'Ηλιου!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 18.06.2011 | 17:07
Πρώτη δημοσίευση: 18.06.2011 | 16:13

"Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη, θέλουμε δικαιοσύνη για το λαό" με αυτή τη φράση η Γαλλίδα σκηνοθέτης και ιδρύτρια του θεάτρου του Ήλιου, Αριάν Μνουσκίν, πλημμύρισε μαζί με το θίασό της το μεσημέρι την πλατεία Συντάγματος.

Μία τεράστια μαριονέτα ντυμένη στα λευκά, με ένα σπαθί στο χέρι, που συμβόλιζε την Δικαιοσύνη, ήταν η πρωταγωνίστρια της αυτοσχέδιας παράστασης.
Πληγωμένη και γεμάτη αίματα προσπαθούσε να ξεφύγει από τεράστια μαύρα πουλιά που την καταδίωκαν.

"Τα συναισθήματά μας εξεγείρονται. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει όλες αυτές τις ημέρες στην πλατεία Συντάγματος. Το αίτημα του κόσμου για Δικαιοσύνη. Όλα τα βλέμματα της ανθρωπότητας είναι στραμμένα σε αυτές τις πλατείες αυτήν τη στιγμή. Αυτές είναι που θ' αλλάξουν τον κόσμο. Από εδώ θα γεννηθεί η ελπίδα και η δικαιοσύνη ξανά" είπε η 72-χρονη σκηνοθέτις Αριάν Μνουσκίν.
"Ήθελα να έρθω στο Σύνταγμα και να κάνω αυτό το δρώμενο στην Ελλάδα, όπου ο κόσμος "διψάει" για δικαιοσύνη. Το έκανα από αγάπη, για την Ελλάδα, για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη" συνέχισε.

Η αυτοσχέδια παράσταση σύμφωνα με την Γαλλίδα δημιουργό έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν και στην Γαλλία.Οι αγανακτισμενοι έχουν και σήμερα στις 18.00 ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος και αύριο είναι το κυριακάτικο πανευρωπαϊκό ραντεβού.


Λευτέρης Σουχαϊμπ
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο