Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρευνα: επικίνδυνα λιπάσματα

Έρευνα: επικίνδυνα λιπάσματα
τα παράνομα λιπάσματα προκαλούν βλάβες στην υγεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2010 | 17:03
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2010 | 17:03

Τα νόμιμα φυτοπροστατευτικά προϊόντα είναι αυτά που έχουν την αντίστοιχη έγκριση από το Ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από το 2008 ο Ε.ΣΥ.Φ. (Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας) έχει ξεκινήσει τη λειτουργία μίας γραμμής καταγγελιών για παράνομα φυτοφάρμακα. Τηλεφωνώντας χωρίς χρέωση στο 800 11 39 100 από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, όποιος έχει υποψίες ή πληροφορίες για εισαγωγή, διακίνηση ή χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων μπορεί να καταγγείλει το γεγονός. Η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα. Απαραίτητο για την καταγγελία είναι να δηλωθεί η περιοχή, καθώς για ποιό προϊόν ή πιο συγκεκριμένα στοιχεία (διευθύνσεις, ονόματα, μέρη που πραγματοποιούνται οι παράνομες συναλλαγές, αποδεικτικά στοιχεία κτλ) για τον άνθρωπο/ εταιρία που εισάγει, χρησιμοποιεί ή διακινεί το επικίνδυνο προϊόν. 
Παράνομα είναι όσα προϊόντα δεν έχουν έγκριση, αλλά επίσης όσα: 1) έχουν απαγορευμένη δραστική ουσία, που συνεχίζει να κυκλοφορεί εκτός phase out περιόδου, 2) όσα έχουν ανακληθεί (εκτός περιόδου εξάντλησης αποθεμάτων), 3) αν είναι ένα πλαστό προϊόν (που ουσιαστικά και η ετικέτα αποτελεί παραχάραξη δημοσίου εγγράφου - κακούργημα), 4) ακόμη οι παράνομες εισαγωγές και παράνομη διακίνηση (προϊόντα που εισάγονται από χώρες της ΕΕ χωρίς να ακολουθούνται οι διαδικασίες του παράλληλου εμπορίου ή εισαγωγές από τρίτες χώρες).

Μπορείτε να μας στέλνετε καταγγελίες σχετικά με παράνομα και επικίνδυνα λιπάσματα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο