Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τεστ αντοχής στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας

Τεστ αντοχής στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 19.09.2011 | 13:53
Πρώτη δημοσίευση: 19.09.2011 | 13:53

Η γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού EDF ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι τα τεστ αντοχής που είχε κάνει στην ανεξάρτητη Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας δείχνουν ότι το επίπεδο ασφαλείας στους 19 πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλίας είναι καλό.

Όπως διαβάζουμε στο Econews, το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε τον Μάρτιο ότι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Ευρώπη πρέπει να υποβληθούν σε τεστ αντοχής, έτσι ώστε να καθιερωθούν νέα πρότυπα ασφαλείας στον απόηχο της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η γαλλική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού EDF, που διαχειρίζεται τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας σε 19 εργοστάσια, να προχωρήσει σε τεστ αντοχής για πλημμύρες, σεισμούς, διακοπές ρεύματος, προβλήματα ψύχρανσης και διαχειριστικά λάθη.

Η αναφορά της EDF, που φτάνει τις 7.000 σελίδες, θα εξεταστεί από τη γαλλική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας, η οποία θα δημοσιεύσει τα συμπεράσματά της πριν το τέλος του χρόνου.   Διαδώστε αυτό το άρθρο