Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μαθητές Δημοτικού πρωταγωνιστούν σε οικολογικό παραμύθι!

Μαθητές Δημοτικού πρωταγωνιστούν σε οικολογικό παραμύθι!
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 20.09.2011 | 13:54
Πρώτη δημοσίευση: 20.09.2011 | 13:45

Μέσα από το παραμύθι, τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις...

Ο Πέτρος και η Δάφνη είναι δύο αδελφάκια, πέντε ετών. Ενώ είναι έτοιμα να μπουν στο αυτοκίνητο της μαμάς τους για να πάνε από το σπίτι στον παιδικό σταθμό, κάτι συμβαίνει και το όχημα χαλάει. Έτσι, αναγκάζονται να κάνουν τη διαδρομή με τα πόδια. Στο δρόμο βλέπουν άλλους ανθρώπους να πηγαίνουν στις δουλειές τους, χαιρετούν φίλους, έχουν εικόνες από την πόλη και μυρωδιές από τα καταστήματα. Όλα αυτά, είναι μια πρωτόγνωρη και συνάμα συναρπαστική εμπειρία για τα δύο παιδιά.

Τα δύο αδέλφια είναι οι πρωταγωνιστές του οικολογικού παραμυθιού «Πηγαίνοντας στο σχολείο... δρόμος και εικόνες», και περιλαμβάνει την εφαρμογή δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με θέμα τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης.

Ειδικοί και ψυχολόγοι της Ανατολικής Α.Ε. επισκέπτονται -με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης- δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερώσουν συνολικά 450 παιδιά, ηλικίας από 3,5 έως και 5 ετών, για τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Το παραμύθι είναι ένας τρόπος, όπου με οπτικοακουστικά μέσα, τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιείται το Ι.Χ. αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις.

«Άσε το αμάξι, κάτι μπορεί να αλλάξει, είναι το σύνθημα του παραμυθιού. Μέσα από αυτό θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά τους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς και πως με λιγότερη χρήση Ι.Χ. θα βοηθήσουμε το περιβάλλον και παράλληλα θα υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χώρος για παιχνίδι.

Στόχος είναι να πιέσουν τους γονείς τους να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερο το αυτοκίνητο και να περπατούν τις κοντινές αποστάσεις», εξήγησε η Ελενα Πατήλα, υπεύθυνη των προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της Ανατολικής Α.Ε.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε από τον δήμο Καλαμαριάς και το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί στο δήμο Θέρμης και στη δημοτική κοινότητα Πεύκων του Νεαπόλεως - Συκεών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο