Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πόσο πράσινο αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης;

Πόσο πράσινο αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης;
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 27.09.2011 | 14:19
Πρώτη δημοσίευση: 27.09.2011 | 14:09

Το πράσινο της πόλης δεν είναι αρκετό και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς...

Τα στοιχεία δείχνουν πως σε κάθε πολίτη δεν αντιστοιχούν ούτε καν 3τμ πρασίνου. Στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι καταγεγραμμένο ότι υπάρχουν περίπου 50.000 δέντρα. Από την αρχή του έτους έχουν ήδη φυτευτεί 2.850 δέντρα ενώ για τον μήνα Οκτώβρη αναμένονται να φυτευτούν άλλα 1400. "Η πόλη μας είναι μια γκρίζα πόλη. Κάθε πόλη στην οποία αντιστοιχεί λιγότερο από 10 τμ πρασίνου σε κάθε κάτοικο, έχει πρόβλημα", επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερου χώρου, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

"Γενικά, σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν περίπου 2,7τμ πρασίνου ενώ ενδεικτικό είναι ότι, μόνο στο κοινοτικό διαμέρισμα της Τούμπας, η αντιστοιχία πέφτει κάτω από το 1τμ πρασίνου ανά κάτοικο", πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Το "μεγάλο στοίχημα" για την πόλη είναι τέσσερα "σημεία". Οι χώροι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο περιβάλλων χώρος όπου βρισκόταν το νοσοκομείο 424, οι χώροι του πανεπιστημίου και τα ρέματα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, μόνο αν ο δήμος καταφέρει να αναδιαμορφώσει, φυτεύοντας και εμπλουτίζοντας με πράσινο, αυτούς τους χώρους έχει ελπίδες η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα πιο υγιές προφίλ.

"Ο δήμος έχει τη βούληση να αξιοποιήσει αυτούς τους χώρους αλλά πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα, επειδή δεν βρίσκονται στη δικαιοδοσία του", τόνισε ο κ.Ζέρβας.

Για την ανάπλαση του χώρου της παραλίας και για τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν, ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερου χώρου σημείωσε: "Τα 269 δένδρα που κόπηκαν θα αντικατασταθούν με 1.051 ενώ θα φυτευτούν επιπλέον 7.500 θάμνοι".

Όλα αυτά πλέον γίνονται λαμβάνοντας υπόψη την αρχιτεκτονική τοπίου και την ταυτότητα του τόπου, βάσει μελετών και όχι τυχαία, όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο