Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για εναλλακτικό πάρκο αντί ζωολογικού κήπου

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για εναλλακτικό πάρκο αντί ζωολογικού κήπου
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 28.09.2011 | 14:59
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2011 | 14:52

Πειβαλλοντική εταιρεία ζητάει τη μετατροπή του ζωολογικού κήπου σε εναλλακτικό πάρκο οικόσιτων ζώων ή σε κέντρο περίθαλψης ζώων...

Σε συζήτηση με το δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να μετατραπεί ο ζωολογικής κήπος στο Σέιχ- Σου σε εναλλακτικό πάρκο βρίσκεται η περιβαλλοντική εταιρία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος "Αρκτούρος".

Ηδη, σύμφωνα με τον διευθυντή του "Αρκτούρος", Λάζαρο Γεωργιάδη, έχει γίνει πρόταση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των άγριων ζώων σε αστικούς ζωολογικούς κήπους σε συνεργασία με άλλους φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε τη μετατροπή του ζωολογικού κήπου σε εναλλακτικό πάρκο οικόσιτων ζώων ή σε κέντρο περίθαλψης ζώων που δεν υπάρχει ανάλογο στη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ο "Αρκτούρος" έχει προτείνει να μεταφερθούν τα άγρια ζώα του ζωολογικού κήπου στις εγκαταστάσεις του προκειμένου να αξιοποιηθεί διαφορετικά ο χώρος του Σέιχ- Σου. «Στην ουσία μιλάμε για 2 αρκούδες, 5 λύκους και 2 αλεπούδες», εξήγησε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο