Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γιώργος Μαρνέλλος


 • Ενός λεπτού... ντροπή

  Μιας και η Βουλή συνεδρίαζε, οι κανονισμοί των προσχημάτων επέβαλαν ενός λεπτού σιγή, εις μνήμη των τεσσάρων νεαρών θυμάτων του μεταμεσονύχτιου τροχαίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Κανονικά, θα έπρεπε να τηρηθούν πολλά λεπτά ντροπής για όσα διαχρονικά κάνει και δεν κάνει η πολιτεία και οι θεσμοί της, για το θέμα της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

  [...]

 • Ο από μηχανής… όλεθρος και το κλατάρισμα μιας κοινωνίας

  Από το ύψωμα που δεσπόζει βορειοανατολικά του κάμπου της Θήβας μπορείς να δεις το χωριό Ύπατο στη ρίζα του, την Υλίκη, τον Ευβοϊκό και την μεγάλη ευθεία της Εθνικής οδού, ακόμη και το κτίσμα με τα αφοδευτήρια όπου η πρόσφατη τραγωδία σύγχρονου ρεπερτορίου, ακτινοσκοπεί και επαναπροσδιορίζει την δομική πάστα της μετά-χρεοκοπημένης κοινωνίας μας.

  [...]

 • Μας τέλειωσε και η... λόξα Βύρωνος!

  Στις ώριμες Δημοκρατίες, τα θέματα των ανεξάρτητων ρυθμιστικών και κανονιστικών Αρχών σε ο,τι αφορά τη στελέχωση και τη λειτουργία τους, είναι υποθέσεις θεσμικής ρουτίνας.

  [...]

 • Το μίσος ως ιδεολογία ο θυμός ως εξολοθρευτής

  Ο εξολοθρευτής του Ορλάντο , το παιδί των Αφγανών μεταναστών της περιόδου του πολέμου με τους Σοβιετικούς δεν είναι ζωντανός για να πει τι , γιατί και πως , αλλά αν πιστέψει κανείς τις αναφορές, τα προείπε στο τηλεφωνικό κέντρο μιας αστυνομικής υπηρεσίας. Εμφανίστηκε πιστός μιας θεωρίας μίσους που συνοδεύει και σημαδεύει με θηριωδίες την εποχή μας , μιας από τις πολλές που εμφανίστηκαν και εξελίχθηκαν στην ιστορία , τουλάχιστον την καταγεγραμμένη .

  [...]

 • Γύρω γύρω όλοι και στη μέση 8 δις!

  Ένα δυσθεώρητο ποσό της τάξης των οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να θεωρηθεί σημαδιακό σε ό,τι αφορά στο "Ελληνικό ". Το δραματικό αφήγημα του εθνικού προικώου, που θα δαπανήσει το πρώτο τέταρτο του τρέχοντος αιώνα μέχρι να αποδειχθεί αν αποτελέσει τον σταθμό της οικονομικής ανάκαμψης ή απλώς μια θεαματική προθήκη της ενυπόθηκης πτωχής χώρας.

  [...]

 • Οι προσευχές του Πάπα, το εργοστάσιο συγκίνησης και τα αδιέξοδα

  Τρία χρόνια πριν, προχωρημένο καλοκαίρι του ‘13, ο πάπας Φραγκίσκος προσευχόταν στην Λαμπεντούζα για τις ψυχές των εκατοντάδων χαμένων μεταναστών στον υδάτινο τάφο της κεντρικής μεσογείου, όταν τα καραβάνια γης μεγάλης φυγής ακολουθούσαν τη θάλασσα της Λιβύης.

  [...]

 • Πόσο φόβο αντέχουμε ;

  Πόσο φόβο μπορεί να χωρέσει η Ευρώπη ; Πόσο μπορεί να στενέψει το πλαίσιο ανεκτικότητας , το πιο αξιοζήλευτο στον σύγχρονο κόσμο παρά τις παράδοξες και ιδεοληπτικές επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια με αφορμές , τις πολιτικές λιτότητας στο Νότο και τις πρακτικές διαχείρισης του προσφυγικού τους τελευταίους μήνες ; Πόσο μπορεί το Ευρωπαϊκό όνειρο της ολοκλήρωσης και καταφυγής για εσωτερικούς μετανάστες και κατατρεγμένους πρόσφυγες να αντέξει στον μέγα κύκλο αίματος που διευρύνουν ο φανατισμός , το πολιτισμικό χάσμα και οι αποτυχημένες πολιτικές ενσωμάτωσης στο εσωτερικό και παρέμβασης στο εξωτερικό επί πολλά χρόνια ;

  [...]

 • Το νεκρό πνεύμα του Σένγκεν

  Το 2000 η χώρα είχε την αξιοθαύμαστη τύχη να αποτελέσει μόλις το δέκατο μέλος της ζώνης ελεύθερης διακίνησης Σένγκεν και λίγους μήνες μετά να ενταχθεί στην νομισματική ένωση.

  [...]

 • Το προσφυγικό - μεταναστευτικό ως επιτραπέζιο

  Στην αχανή έκταση του "εθνικού φιλέτου" στο Ελληνικό, ένα ζευγάρι γερακιών που λυμαίνεται την επικράτεια του παλιού αεροδρομίου θα 'χει απορήσει μ' όσα τραγελαφικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Εκεί όπου ένα πελαγωμένο σύστημα εξουσιών πειραματίζεται με ανθρώπους, τους οποίους διακινεί σαν να πρόκειται για φιγούρες γιγαντιαίου επιτραπέζιου.

  [...]

 • Στο Πεδίο του Ρεαλισμού !

  Με το Λεκανοπέδιο να λιώνει στη ζέστη και την πολιτική ρευστότητα να κυλά σαν απόσταγμα χυτηρίου σε μια χώρα με καμένα τα σπαρτά, πάει ο νους σε χίλια δύο.Στα νοσοκομεία , στις υπηρεσίες , στις τουριστικές ζώνες , στις σακατεμένες τράπεζες , στις επιχειρήσεις που είναι ξαπλωμένες στους πάγκους της εντατικής , στις φυλακές ... στο πεδίο του Άρεως .
  [...]

 • Πόσο πάει το μακαρόνι ;

  Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, μια μονάδα του κυρίαρχου λαού , ένας εντολέας της σημερινής κυβέρνησης, όπως απροκάλυπτα δήλωσε μπροστά στο γκισέ ενός επαρχιακού τραπεζικού υποκαταστήματος ολοκλήρωνε με μαεστρία τις τακτικές του κινήσεις.
  [...]

 • Μάχες …ουρητηρίων για τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.

  Παλαιότερα, κάθε φορά που γινόταν μια τρομοκρατική ενέργεια αυτή συνήθως αποδιδόταν σε προβοκάτσια προκειμένου να επισκιασθεί, υποτίθεται, κάποιο μείζον πολιτικό γεγονός, πρωτοβουλία ή εξέλιξη.[...]

 • Από την Αγία Βαρβάρα στον Άγιο Σάββα!

  Ο Δανός φιλόσοφος Σέρεν Κίρκεγκορ αναρωτήθηκε στο μέσα του 19ου αιώνα , πόσοι από τους λεγόμενους χριστιανούς είναι πραγματικοί χριστιανοί.[...]

 • Κώδικες …

  Άκουγα τον υπουργό προστασίας του πολίτη και επιφανή εγκληματολόγο, Γιάννη Πανούση, να λέει τη .. μοίρα του στυγερού παιδοκτόνου και δεν πίστευα ότι αυτά ήταν δημόσια λόγια ενός πανεπιστημιακού μεν αλλά στην παρούσα φάση ενός θεσμικού εκπροσώπου των υπηρεσιών ασφαλείας .
  [...]

 • Στον πάγκο των διαπραγματεύσεων και ο Σάββας

  Ένα ζεστό μεσημέρι τον Ιούνη του ’88 στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς με πλησίασε, μέσα στο χάος, ένας αξιωματούχος της αντιτρομοκρατίας.
  [...]

1 2 3 4 5 6 7