Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

10 άτομα συνελήφθησαν για κλοπή του σήματος της Nova

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οκτώ Έλληνες και δύο αλλοδαποί κατηγορούνται ότι έκλεβαν το σήμα της Nova και το μοίραζαν σε χρήστες του ίντερνετ.  

Οι 10 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα σε συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Σύρο, τη Δράμα και την Κόρινθο.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια των 10 ατόμων και διαπίστωσε ότι μοίραζαν παράνομα σε 1.558 χρήστες του ίντερνετ ηλεκτρονικά “κλειδιά” αποκωδικοποίησης για τα κανάλια του Nova, ενώ για αυτές τις υπηρεσίες έπαιρναν μία μικρή συνδρομή από τους χρήστες. 

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 48 αποκωδικοποιητές dreambox, 14 αναγνώστες ψηφιακών καρτών, 45 κάρτες τύπου “GAMMA”, δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης, 28 σκληροί δίσκοι, 27 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι 10 κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ΄επάγγελμα και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ΄εξακολούθηση συνελήφθησαν μετά από μήνυση της εταιρίας Multichoice Hellas που παρέχει τις υπηρεσίες της Nova.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά τόσο στην εταιρία όσο και στο ελληνικό Δημόσιο, που για τα έτη 2008 και 2009 ανέρχεται στα 30.520.000 ευρώ.

Ακόμη τρεις Έλληνες αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες αλλά δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτόφωρου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε