Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

12 χρόνια στην Μπουρμπούλια για τις μετοχές φούσκες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε ποινή 12 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000 (μετοχές-φούσκες).

Η Κ. Μπουρμπούλια, που κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κρατείτο ήδη για την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Κ. Μπουρμπούλια δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999–2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Ποινές επεβλήθησαν σε δέκα ακόμα κατηγορούμενους, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε –κατά περίπτωση- τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταδικάστηκαν οι:

-Τρύφων Αποστολόπουλος, επιχειρηματίας, σε κάθειρξη 10 ετών.

-Παναγιώτης Πανούσης, της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, η οποία είχε εξαγοράσει και την ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ σε κάθειρξη 8 ετών.

-Κων. Τσέλος, διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, σε 8 χρόνια.

-Μ. Γαβαλάκης, Δ. Λέκκας, και Γ. Μελλάς σε κάθειρξη 5 ετών.

-Θ. Κονταράτος, Ε. Βαλλής, Ν. Μιχαλιός και Σ. Κουμεντάκης σε φυλάκιση 3 ετών.

Αθώοι κηρύχθηκαν οι Σ. Αργυρίου, Β. Καλούδης, Θ. Παπαμανώλης, Β. Γιαπισίκογλου, και Π. Φικίρης.

Σύμφωνα με τις αρχές, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ανακρίτριας στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης βρέθηκαν περίπου 400.000 ευρώ. Σ’ έναν από τους λογαριασμούς αυτούς, δικαιούχος του οποίου ήταν και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης, χρήματα είχε καταθέσει ο Τρύφων Αποστολόπουλος, μέσω των υπεράκτιων εταιρειών Plexus Corporation και Vega International Corporation. Σύμφωνα πάντως με την Κ. Μπουρμπούλια το ποσό αυτό δεν ήταν προϊόν χρηματισμού της αλλά το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της τις οποίες εξαργύρωσε ο Τρ. Αποστολόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Όχι» από την Εισαγγελέα Εφετών στην αίτηση αποφυλάκισης της Κ. Μπουρμπούλια – Ελλάδα

 

Μπουρμπούλια: “Πιο εύκολο για τους φτωχούς να μπουν φυλακή” – Ελλάδα

Παραδικαστικό: Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη για Καλούση και Μπουρμπούλια – Ελλάδα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε