Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

136 κλειδιά… ξεκλειδώνουν την “οργάνωση δίχως όνομα”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κλειδιά και ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες προσπαθεί να συνδυάσει η αντιτρομοκρατική

πιστεύοντας ότι έτσι ίσως μπορέσει να φτάσει και σε νέα σπίτια ακόμη και νέες γιάφκες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικοί για τα 26 κλειδιά που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Σακκάς, στα 15 στο σπίτι της Χαλανδρίτσας του «συντηρητή μονοπατιών», στα 28 στο σπίτι της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά και στα 18 του σπιτιού της Καλλιθέας. Τρία κλειδιά είχαν εντοπίσει στην κατοχή του Χρήστου Πολίτη, 4 στον Μιχαήλ, 4 στον Καραγιαννίδη και 11 στον Σακκά, σε διαμέρισμα της Πάτρας είχαν βρει 5 κλειδιά, 18 σε σπίτι υπόπτου στην Αθήνα και 4 ακόμη στο σπίτι άλλου υπόπτου.
Στο επιπλωμένο διαμέρισμα με τα 1.100 ευρώ ενοίκιο το μήνα, της οδού Κάσου 3 στο Χαλάνδρι, έμεναν σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού, οι οποίοι συνελήφθησαν για την αποστολή των εκρηκτικών δεμάτων την 1η Νοεμβρίου και αποδέχθηκαν ότι ήταν μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Σε αυτό το διαμέρισμα διέμενε και άτομο που χρησιμοποιούσε στοιχεία «Σταμάτης Δεμέτης», στοιχεία που είχαν βρεθεί στο usb ενός εκ των έξι συλληφθέντων τη στιγμή της σύλληψής τους. Η κλειδαριά του συγκεκριμένου διαμερίσματος βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται αν κάποια από αυτά τα δεκάδες κλειδιά ανοίγουν την είσοδό της. Στην περίπτωση που κάποιο από αυτά «ταιριάζει», όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, τότε μπαίνει ένα ακόμη κομμάτι της «ταμπέλας» της Συνομωσίας, στην τρομοκρατική οργάνωση των… έξι και συμμετοχή τους στη δράση της.

“Ψάρευαν” στοιχεία για να φτιάξουν πλαστές ταυτότητες

Την ίδια ώρα αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιοι από τους 6 συλληφθέντες να είχαν συλλέξει τα στοιχεία ταυτότητας πολιτών προβαίνοντας σε αστυνομικούς ελέγχους ως δήθεν αστυνομικοί της Ασφάλειας. Σε αυτό το επίπεδο έρευνας οδηγήθηκαν έπειτα από την αναφορά του πραγματικού «Σταμάτη Δεμέτη», 22χρονος σπουδαστής των ΤΕΙ Αιγάλεω, ο οποίος ανέφερε ότι πριν από μερικούς μήνες έξω από το πανεπιστήμιο, τρεις άγνωστοι που παρουσιάστηκαν ως αστυνομικοί της Ασφάλειας, τον είχαν υποβάλλει σε εξακρίβωση των στοιχείων του. Όπως προέκυψε στην πορεία της έρευνας, το σπίτι δεν ενοικιάστηκε με το όνομα «Δεμέτης Σταμάτης» αλλά με τη χρήση μιας άλλης ταυτότητας και άλλου ονόματος που δεν συγκαταλέγεται στη λίστα των 30 κλεμμένων ταυτοτήτων που είχαν βρεθεί στο USB των Σακκά και Μητρούσια. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εντοπίστηκε, δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο είχαν υφαρπάξει τα στοιχεία ταυτότητάς του. Οι τρεις «ενοικιαστές»!
είχαν παρουσιαστεί πριν από πέντε μήνες στο ιδιοκτήτη του επιπλωμένου διαμερίσματος με το τζάκι, εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Ιταλία που υποτίθεται ότι είχαν έλθει για μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα προκειμένου να δώσουν εξετάσεις και σε ελληνικά πανεπιστήμια. Προπλήρωσαν επίσης, πέντε νοίκια έως τα τέλη Δεκεμβρίου δίνοντας 5.500 ευρώ.
Ακόμη πιθανολογείται ότι οι κατηγορούμενοι είχαν προσβάσεις σε νοσοκομεία ή ασφαλιστικούς φορείς, γι’ αυτό και εξασφάλιζαν Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.
Να σημειωθεί πως στο διαμέρισμα της οδού Κάσου, πιστοποιήθηκε και εργαστηριακά, η παρουσία στον χώρο, του Παναγιώτη Αργυρού, των καταζητούμενων Χρήστου Τσάκαλου και Ntamiano Bolano. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι ο όγκος των στοιχείων είναι πολύ μεγάλος, και εκτιμούν πως στη συνέχεια των εργαστηριακών αναλύσεων θα προκύψουν και άλλες παρουσίες ατόμων, ίσως και των 6 συλληφθέντων της «ανώνυμης» τρομοκρατικής οργάνωσης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε