Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

2.500 ευρώ “το κεφάλι” για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από Ελλάδα – Ιταλία

2.500 ευρώ “το κεφάλι” για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από Ελλάδα – Ιταλία

Το κύκλωμα πιάστηκε “στα πράσα” όταν χάλασε το σκάφος που μετέφερε 27 παράνομους μετανάστες…

Την εγκληματική ομάδα αποτελούσαν τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δυο Βούλγαροι ηλικίας 36 και 30 ετών κι ένας από το Ιράκ.

Οι τρεις διακινητές συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας εντόπισε ανοικτά της παραλίας Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας, ένα ιστιοφόρο σκάφος, ακυβέρνητο και χωρίς επιβαίνοντες. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή 27 αλλοδαποί Αφρασιατικής καταγωγής και από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας καθώς επίσης κι ένα  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Βούλγαροι διακινητές ο ένας εκ των οποίων είχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ παράλληλα σε άλλη περιοχή της Ηγουμενίτσας συνελήφθη και το άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 30χρονος Ιρακινός.

Τελικά διαπιστώθηκε πως οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με φορτηγό από την Ομόνοια Αττικής σε όρμο κοντά στην παραλία Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας και επιβιβάστηκαν στο σκάφος προκειμένου μεταβούν στην Ιταλία, όμως λόγω μηχανικής βλάβης, αποβιβάστηκαν από τους διακινητές στο ίδιο σημείο.

Το ιστιοφόρο που θα τους μετέφεραν

Αρχηγός του κυκλώματος που είχε συνεχή δράση φέρεται να ήταν ο 36χρονος Βούλγαρος. Το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ για τη συγκεκριμένη μεταφορά, οι αλλοδαποί είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ο καθένας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 36χρονου Βούλγαρου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης στη διακίνηση εγκύων γυναικών με σκοπό την αγοραπωλησία βρεφών.

Το σκάφος, το όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα, πλαστά και λοιπά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.
Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητείται και τρίτος άντρας για το πενταπλό μαφιόζικο χτύπημα στην Κύπρο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε