Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

20 ληστείες σε 48 ώρες !

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δεν άφησαν τίποτε οι ληστές, “χτύπησαν από τράπεζες και super market μέχρι πολίτες στη μέση του δρόμου.

Και πάλι την… πλήρωσαν τα συνήθη θύματα, οι πεζοί δηλαδή, που βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη στο νοσοκομείο χτυπημένοι άσχημα από τους ληστές (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ), οι δράστες έκλεψαν ως και ένα γκρουπ ξένων μαθητών, ενώ και πάλι μπήκαν στο στόχαστρο περιπτεράδες και οδηγοί ταξί που… έχουν ταμείο κάθε μέρα.
Στις 20 ληστείες του τελευταίου 48ωρου οι αστυνομικοί απάντησαν με την εξάρθρωση μια συμμορίας που έκλεβε στη μέση του δρόμου και που είχε για τσιλιαδόρο έναν αστυνομικό (!) (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ), ενώ συνέλαβαν και έναν Ρουμάνο λίγο μετά τη ληστεία σε βάρος ενός άνδρα στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά τα άλλα η Άμεση Δράση … έτρεχε και δεν έφτανε:
Προχθές, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην Αθήνα, συμβολή των οδών Φωκίωνος & Περικλέους, 3 ληστές εισέβαλαν σε εργαστήριο εκκλησιαστικών ειδών – κοσμημάτων και με τα όπλα στα χέρια άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα.
Ένας πελάτης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα και προσπάθησε να αντιδράσει κατέληξε στο νοσοκομείο χτυπημένος, ευτυχώς ελαφρά.
Χθες οι ληστείες άρχισαν από… νωρίς, χαράματα. Λίγο μετά τις τρεις στο Πέτα Κερατέας, οι δράστες άνοιξαν την πόρτα super market και διέρρηξαν το ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται μέσα.
Μισή ώρα οι ληστές χτύπησαν στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ευγενίου Καραβία. Δυο άγνωστοι έβγαλαν όπλα σε υπάλληλο πάρκινγκ και του άρπαξαν 200 ευρώ.
Μέσα στην επόμενη μισή ώρα έγιναν άλλα πέντε χτυπήματα. Τρείς περιπτεράδες σε Ρέντη, Νίκαια και Κορυδαλλό έπεσαν θύματα ληστών χάνοντας την είσπραξη όλης της νύχτας και λίγο μετά χτύπησε ο συναγερμός ενός υποκαταστήματος τράπεζας στο Κορωπί. Οι διαρρήκτες “άνοιξαν” το ΑΤΜ το “άδειασαν” και έφυγαν πριν φτάσει το περιπολικό. Την ίδια ώρα έπεφτε θύμα ληστών και ένας οδηγός ταξί, στην οδό Ηρούς στην Αθήνα.
Τρεις ληστές που προσποιήθηκαν τους πελάτες έβγαλαν μαχαίρι και του άρπαξαν χρήματα και δυο κινητά τηλέφωνα.
Μέχρι να ξημερώσει έγιναν άλλες τρεις ληστείες. Πήραν σειρά ένα βενζινάδικο στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι απ’ όπου άρπαξαν απ’ τον υπάλληλο ένα lap top και δυο κινητά και ένα περίπτερο στη λεωφόρο Δεκελείας στη Ν. Φιλαδέλφεια, ενώ λίγο μετά ένας ακόμη περιπτεράς, στην οδό Λιοσίων ήρθε αντιμέτωπος με το όπλο ενός ληστή.
Από τις εννιά ως και τις εννιά και μισή έγιναν άλλα τρία χτυπήματα. Πρώτα τρεις ληστές έβγαλαν όπλο στην Κυψέλη σε έναν ταξιτζή και τον ανάγκασαν να τους δώσει όσα χρήματα είχε πάνω του, ύστερα μια γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη στο Περιστέρι με το μαχαίρι που κρατούσε ένας ληστής και στη συνέχεια στην Αγίου Κωνσταντίνου δυο δράστες μπήκαν σε ιδιωτικό πάρκινγκ κρατώντας αυτόματο όπλο άρπαξαν τα χρήματα απ’ το ταμείο και έφυγαν παίρνοντας ένα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα το οποίο εγκατέλειψαν λίγο αργότερα.
Δυόμιση ώρες μετά στο στόχαστρο μπήκε υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας που μετέφερε χρήματα σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Ιωνίας στον Άλιμο. Ο δράστης έβγαλε όπλο, ανάγκασε τον υπάλληλο να του δώσει το ειδικό βαλιτσάκι και στη συνέχεια το έσπασε με μια βαριοπούλα.
Ο … κύκλος των ληστειών έκλεισε στη Νέα Ιωνία. Ένας ληστής έβγαλε μαχαίρι σε άναν άνδρα και του άρπαξε το κινητό στη μέση του δρόμου.

Διαβάστε επίσης:
Αστυνομικός έκανε τον τσιλιαδόρο σε ληστές του δρόμου!

Στο νοσοκομείο τρία θύματα ληστών

Λήστεψαν ξένους μαθητές στο κέντρο της Αθήνας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε