Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

24 Οκτωβρίου επαναλαμβάνεται η δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η δίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Τετάρτη, αλλά λόγω της αποχής των δικηγόρων διακόπηκε.

Αίτημα διακοπής της δίκης είχε καταθέσει και η υπεράσπιση του Κ. Κατσένου που παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες, προκειμένου οι συνήγοροί του να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Όπως αποφασίστηκε, οι οκτώ κατηγορούμενοι θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 24 Οκτωβρίου.

Η επανάληψη της διαδικασίας θα βρει ελεύθερους, λόγω εκπνοής σε λίγες ημέρες του 18μηνου ορίου προσωρινή κράτησης, τους τρεις εκ των κατηγορουμένων που παραμένουν προφυλακισμένοι, Ν. Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και Κ. Γουρνά, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση.

Συγκατηγορούμενοι τους στην υπόθεση είναι οι Χρ. Κορτέσης, Ευ. Σταθόπουλος, Σαρ. Νικητόπουλος, Μαρία Μπεραχά και Κ. Κατσένος, που είναι κρατούμενος μετά την παράδοση του.

Σε κοινή γραπτή δήλωση τους, που ανέγνωσε χθες η Π. Ρούπα, οι Ν. Μαζιώτης και η σύντροφος του και Κ. Γουρνάς εμφανίζονται υπερήφανοι για τις επιλογές τους τονίζοντας πως δεν μετανιώνουν γι’ αυτές, αφού, όπως αναφέρουν, στο τέλος θα είναι οι νικητές. Μεγάλο μέρος της δήλωσής τους καταλαμβάνει η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία ενώ αναφέρουν πως η έναρξη της δίκης τους συνδέεται «με την επίσημη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους».

Υποστηρίζουν, επίσης, πως η δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», πλέον “αντανακλά σε μεγάλο βαθμό μια πολιτική τάση που εξαπλώνεται κάθε μέρα και περισσότερο στην κοινωνία.”

Οι τρεις κατηγορούμενοι αποδίδουν με τη δήλωση τους “τιμή στο μέλος της οργάνωσης Λάμπρο Φούντα που δολοφονήθηκε το Μάρτιο του 2010 στη Δάφνη” και τονίζουν: «Εμείς 1,5 χρόνο μετά τη σύλληψή μας είμαστε εδώ όρθιοι, αμετανόητοι και υπερήφανοι για την οργάνωση και τις πολιτικές επιλογές του αγώνα που έχουμε κάνει.

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» είναι ζωντανός και αποτελεί οργανικό κομμάτι όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του διεθνούς επαναστατικού κινήματος. Δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν. Δεν θα καταφέρουν να μας λυγίσουν ποτέ. Στο τέλος οι νικητές θα είμαστε εμείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Παραδόθηκε 36χρονος μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα” – Δείτε το βίντεο της μεταφοράς του στον εισαγγελέα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε